Kouluruokailu

Pyhtään kouluissa tarjoillaan jokaisena koulupäivänä koululaisille maksuton ateria perusopetuslain mukaisesti

Pyhtään koulujen viikkoruokalista jukaistaan myös Kymen Sanomat -lehdessä.

Lounas

Koululounaaseen kuuluu pääruoka, salaatti, leipä, levite sekä ruokajuoma.  Koululounas on monipuolinen ja vaihteleva, pääruuan raaka-aineina käytetään naudan-, sian-, broilerin- ja kalkkunanlihaa, kalaa ja kasviksia/viljatuotteita. Päivittäin on tarjolla kasvisruokavaihtoehto.

Koululounas on vähäsuolainen eikä siinä käytetä natriumglutamaattia. Rasvoissa vältetään kovia rasvoja. Lounas kattaa noin kolmanneksen päivittäisestä energiantarpeesta.

Ruokalista on 7 viikon peruslista, jossa huomioidaan juhlapäivät, teemaviikot ja lomat. Ruokalistojen suunnittelua ohjaa valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuositukset.

  • Lounaaseen kuuluu lisäksi ruokajuoma (rasvaton maito, piimä tai vesi), näkkileipä, tuoreleipä tai sämpylä sekä kevytlevite
  • Välipalaan kuuluu aina lisäksi leipää, tuorepalaa, juustoa tai leikkelemakkaraa sekä juomana mehu, vesi tai maito
  • Välipalaan on oikeutettu päiväkotien, esikoulun ja iltapäiväkerhon lapset
  • Päiväkodeissa noudatetaan pääsääntöisesti samaa listaa. Muutoksia tehdään koulujen puuropäivinä sekä riisin ja pastan kanssa on aina tarjolla myös perunaa
  • Ruoka- ja välipalalistaan saattaa tulla päiväkohtaisia muutoksia.

Erityisruokavaliot

Erityisruokavaliot toteutetaan terveydenhoitajan, lääkärin tai ravitsemusterapeutin selvityksen perusteella hoito-ohjeiden mukaisesti tai eettisin ja uskonnollisin perustein.

Ruokapalvelupäällikkö
Jaana Nikumatti
040 355 9374
jaana.nikumatti@pyhtaa.fi