Villapaita

Pyhtää -villapaidan suunnittelukilpailu!

Pyhtää täyttää vuonna 2022 kunniakkaat 675 -vuotta ja tässä on oiva peruste julistaa suunnittelukilpailu, jossa haetaan Pyhtäälle omaa yksilöllistä villapaitamallia. Pyhtäällä suunniteltiin muistitiedon ja löydettyjen kangaskappaleiden perusteella vuosina 1920-21 oma kansallispuku naisille ja kerättyjen tietojen pohjalta suunniteltiin vuonna 1927 miehen kansallispuku. Tuolloin suunnitellut kansallispuvut tulivat kuorojen ja tanhuryhmien käyttöön esiintymispukuina. Mutta nyt olisi tarkoitus saada Pyhtäälle oma villapaita kaikkien käyttöön, käytettäväksi milloin tahansa.

Millainen on tai miltä näyttää meiän Pyttis tai mun Pyhtää tai millainen kuviointi olisi rakkaudella Pyhtäältä? Tuleeko tämä tunne tai mielikuva jostakin tietystä maisemasta, tarinasta, rakennuksesta vai mikä se pyhtääläinen juttu on? Minkä pyhtääläisen asian sinä tunnet omaksesi ja haluat tuoda sen yhteisöllisyyden tekijäksi Pyhtäällä. Tai kuvaa kuvioinnilla mikä Pyhtää on.

Säännöt:
* Neulo Pyhtää-aiheinen villapaita haluamallasi langoilla.
* Kyseessä voi olla lasten, naisten tai miesten villapaita
* Käytettävää väritystä ei määritetä, vaan vapaasti valittavissa
* Mallin tulee olla tekijän oma. Se ei esimerkiksi voi olla värimuunnos jonkun toisen suunnittelemasta ja julkaisemasta mallista eikä kopio jo olemassa olevasta kuviosta.
* Toimita valokuva villapaidasta sekä ruutupaperille tehty ohjeistus 1.8.2022 mennessä kirjaamo@pyhtaa.fi tai palauta materiaali Pyhtäänlinnaan kunnan info-pisteeseen otsikolla Pyhtää-villapaidan suunnittelu.
* Neulontaohje on käsityönharrastajien vapaasti käytettävissä voiton julkaisun jälkeen
* Kerro lähetteessäsi, mikä Pyhtää-aihe villapaidassa on sekä malliin mahdollisesti liittyvä tarina. Jos olet myös nimennyt villapaidan, kerro nimi.
* Ilmoita nimesi, ikäsi, sähköpostisi ja puhelinnumerosi.
* Voittaja villapaidasta julkaistaan maksuttomat viralliset ohjeet, joista kuka tahansa voi neuloa itselleen kotipitäjän villapaidan.

Äänestys:
* Äänestää saavat ainoastaan kunnan asukkaat ja Pyhtäällä työskentelevät henkilöt.
* Äänestysaika on 3.-17.8.2022

Palkitseminen:
* Palkinnon saavat yleisöäänestyksen voittaja ja asiantuntijaraadin suosikki sekä varaamme mahdollisuuden kunniamaininnan antamiselle.
* Asiantuntijaraati tekee oman päätöksensä 17.8.2022
* Palkinnon saajat palkitaan 100€ lahjakortilla valittuun käsityö/lankaliikkeeseen Pyhtään Saaristomarkkinoilla 19.8.2022.