Stockforsin kesä

STOCKFORS VILLAGE HYVINVOINTIKYLÄ

on Pyhtään kirkonkylällä sojaitseva Kasvavalla toimintakulttuurilla toimiva Kasvajat ry:n hallinnoima toimintaympäristö, jonka toimet on suunniteltu laaja-alaisesti ja kaikille avoimesti tukemaan ihmisten hyvinvointia.

https://www.stockforsvillage.fi

STOCKFORSIN KESÄ

Kesän ohjelma elää, täydentyy ja valottuu järjestäjien avatessa sanaisia arkkujaan.

Alueella taiteilijoita työssään ja heidän tapaamisistaan kerrotaan erikseen

Yksittäisiä majoitustiloja kannattaa kysellä Miinalta 040 410 5668

STOCKFORS ART FESTIVAL TAIDENÄYTTELYT 2024

8.6.-25.8.2024, avoinna ke-su klo 11-17. Huom juhannussulku 21.-25.6.
Stockfors Village Harjuntie 111, 49270 Pyhtään kirkonkylä
Ei pääsymaksua

Pyhtään taideseura

Tänä vuonna on yhdistyksen 35-vuotis juhlat. Yhdistys on ollut alusta asti vuodesta 2002 mukana Stockforsin taidenäyttelyissä eli nyt 22. vuosi. Sitä juhlistetaan nyt näyttelyllä tehtaanjohtajan talon saleissa.

Ite-taiteilija Timo Peri

Isoimman näyttelyhallin yläkerta on kunnianosoitus paikalliselle Pyhtääläiselle luovuudelle.

Timo Peri teki työuransa vuosina 1983–2018 mainosalan yrittäjänä, suunnitellen ja toteuttaen tuhansia autoteippauksia. 60-vuotisjuhlissaan hän lupasi ystävilleen viettävänsä loppuelämän leikkien, ja sitä hän nyt toteuttaa. Teoksia syntyi jo yritystoiminnan ohessa, mutta työelämän jälkeen luovuus, visuaalinen leikki on päässyt toden teolla valloilleen. Oman taiteen tekemiseen hän on heittäytynyt vuodesta 2019. Timo Perin ajatuksena on, että luovuus on tuttujen olemassa olevien asioiden uudelleen yhdistämistä.

Timo Peri on taiteen löytäjä, hän näkee taidetta mitä erilaisimmassa paikoissa ja esineissä ja tuo sen esiin. Pääosin teokset ovat kierrätystaidetta. Teosten materiaaleina toistuu käytöstä poistetut liikennemerkit, rautaromu ja puu.

Ite-taiteilija Olli Räty

Olli Räty 2

Olli on taiteilija Loviisasta. Ollin työt täyttää Stockforsin entisen Hiomon Levypajan.

Valokuvaaja Anu Hedborg

Anun valokuvanäyttely tänä kesänä on hyvinvointikulttuuria, ihmisyyden avaamista ja katsottavaksi tuomista taiteen keinoin.

"Valon Syvyys" - Anu Hedborgin uusin valokuvanäyttely tutkii valon ja varjon, ajan sekä luonnon ja ihmismielen välistä syvää vuorovaikutusta. Näyttely johdattaa katsojat syvälle valon ja varjon maailmaan, jossa valo sekä paljastaa että peittää, muotoillen kaiken mitä näemme ja koemme. Teokset vangitsevat ajan kerrostumia ja ihmisyyden monimuotoisuutta, taitavasti hyödyntäen vallitsevaa valoa rakennuksissa ja miljöössä. Jokainen kuva kertoo ainutlaatuisen tarinan, avaten ovia syvempiin merkityksiin ja tunnetiloihin.

Naisten muoti 1700- luvulla

Naisten muoti 1700-luku

Mythological Finland ry

Kesänäyttely Stockfors Villagessa käsittelee suomalaisen mytologian hahmoja ja niiden taustoja. Mytologian ja oman historian tunteminen on olennaista ihmisen hyvinvoinnille eli tämä näyttelyosuus syventää hyvinvointikulttuuri kokemusta entisestään.

Seppämestari ja muotoilija Kirsi Vahteran teoksia

Kirsin upeita töitä löydät osana Mythological Finland Ry:n näyttelyä. Osasta voisi luulla niiden kuuluvan rustiikkisten tehdashallien vakio sisältöön, niin hienosti ne tähän ympäristöön uppoavat.

Valokuvaaja Kati Kanala

Katin neljä erilaista kokonaisuutta tuovat taidekesään lisää hyvinvointiteemoja. Kenties joillekin raskaitakin, sillä työuupumus, omaishoitajien tuntemukset ja tunnetyöskentelyt kuvattuna taiteen keinoin voivat herättää tunteita, muistoja ja ajatuksia, kuten on tarkoituskin. Ja toisaalta karhut, joistakin pelottavat ja joillekuille hellyttävät. 

Näyttelyt on jaettu eri tiloihin niin, että katsoja voi valita mihin tunnelmaan haluaa Stockforsin käynnillään sulkeltaa.

Olen Kokkolalainen valokuvaaja, joka on harrastanut valokuvausta ala-asteelta saakka. Myöhemmin olen opiskellut valokuvausta Kälviän kansalaisopistossa. Koronavuosina innostuin valokuvaamaan karhuja, joista olen pitänyt näyttelyitä viime vuosina lähimaakunnissa. Olen nauranut, että karhuja oli hyvä kuvata, kun eivät levittäneet koronaa. Niitä kävin kuvaamassa Suomussalmella sekä Viiksimossa.

Karhujen jälkeen innostuin uudelleen kuvaamaan ihmisiä. Mukaan tuli shibari, japanilainen köysitaide, joka tarkoittaa kaunista sidontaa. Shibarin löysin YLE Areenan dokumenttiohjelmasta Luovia suhteita, Saara ja Jarno Kantasen jakson. Noin vuosi ohjelman löytämisen jälkeen kävin ensimmäisen shibarikurssini Billnäsissä.

Shibaria hyödynnän näyttelyn kuvissa kuvakerronnassa. Ajatuksena on, että ihminen on sidottu eri tunteisiin. Rakkaus vapauttaa. Jokainen katsoo silti kuvia omasta lähtökohdastaan käsin.Tunteet kuviksi näyttelyn jälkeen kuvasin Omaishoitajien omakuvan kesällä 2023. Kuvien aiheena on omaishoitajien arkeen kuuluvia tunteita kuten suru, rakkaus, arjen huumori sekä omaishoitajan arjen tärkeä voimavara “omakupla”.

Lisäksi vuonna 2023-2024 olen kuvannut myös kuvasarjan työuupumuksesta. 

Isot kiitokset malleille sekä muille osallisille! Olen saanut käydä hyviä keskusteluita eri ihmisten kanssa tunteista, niiden ilmaisemisesta, merkityksestä sekä pähkäillä, miltä ne voisivat näyttää...

Rakkaudella, valokuvaaja Kati K

Taiteilijaryhmittymä

*nimet julkistetaan myöhemmin

Kädentaitaja 

Kädentaitaja

Taitavan nuoren osaajamme kädentaitoja pääsee ihailemaan värikkäänä osana taidenäyttelyitä, ostamaan tuoksuvan hoitavana kaupasta ja kenties nukkumaankin jonkin kauniin aistikkaan valkoisen teoksen vaikutukseen alueen majoituspalveluissa.

"Hello, I'm Vladislava, a Helsinki-based artist. Inspired by the vibrant colors and shapes of Finnish nature, I specialize in watercolor drawings. Welcome to my world of creativity and exploration!"

Artesaani Taru Kurki

Myös alueen majoitustilat pursuavat taidetta. Majoitushuoneista ja ylellisistä yhteisistä tiloista löytyy Kouvolalaisen taiteilijan töitä ympäri vuoden vaikka kotiin ostettavaksi rentouttavan lomailun päätteeksi.

Muut näyttelyt

Pakkausmuseo ja Tallinvintti

Pakkausmuseo ja Tallinvintti ovat alati muuttuva nostalgiamaailma suomalaisten pakkausten ja lopulta laajetessaan koko suomalaisuuden historiaan. Millaista lapsuudessa oli, vanhempien lapsuudessa ja isovanhempien luona? Ja sitten mieli jo lentääkin matkalle muistoihin, makuihin ja tuoksuihin tässä ihmeellisessä elävässä museossa.

70-luku näyttely

Tämä aikakausi! Moniko muistaa tai jos ei muista, hurmaantuu silti näistä väreistä, tuntumista, 50 vuoden takaisen maailman moderneista asioista. Tule intoutumaan, sen tämä tila tekee. 

Stockforsin historiaa 

Mitä kaikkea tämä tuntematon helmi kätkeekään sisäänsä? Kuinka paljon tämä ihmisiä kiinnostaakaan! Ja parhaamme mukaan sitä jaamme. Tänä kesänä pääset selaamaan kirjoja, katsomaan kuvia ja kulkemaan historiaa havisevissa paikoissa. Ja tietenkin jaamme edelleen kaiken tietämämme ja mitä emme tiedä, sen Sinulle selvitämme.  

Alueella kuljeskeleva T-ford

Vuoden 1928 kaltainen t-ford olisi hyvin voinut seistä tehtaanjohtajan talon edessä 100-vuotta sitten. Ja varmaan sellainen siellä olikin. Tämä alueella näytillä oleva yksilö se ei ollut, mutta tämän kyydissä saattaa kyllä tuntea itsensä tehdasalueen johtohenkilöksi.

Toimintaa

Toukokuu

9.-11.5. Henkinen kulkuri- Ilo irti! Tunnetyöskentelyretriitti

https://www.facebook.com

11.5. Lempi- teatteriesitys klo 18

https://mesenaatti.me/3379/_/

17.-19.5. Stockforsin talkoot. Ota yhteys Miina 040 410 5668

24.-26.5. Yksityisvaraus

31.5.-2.6. Minun tarinani -retriitti

Hyvä | Facebook

Kesäkuu

6.-8.6. Tyyneyden taika-luxusretriitti

Tyyneyden taika -retriitti 6.6.2024–8.6.2024 — Sananhaltija

8.-9.6. Finland's First Scottish Dance. Klo 13-17 kilpailu, klo 20.30 Scottish and Irish ball. VAPAA PÄÄSY

8.6.-25.8. Stockforsin kesä, ke-su klo 11-17. Lisätietoja tulossa! VAPAA PÄÄSY

14.-16.6. Yksityisvaraus

16.-20.6. Harmonisen laulun kurssi. TÄYNNÄ

27.-30.6. Fiktiivisen kirjoittamisen kurssi

Heinäkuu

1.-7.7. Itsenäistyvien nuorten Summer Camp

27.-28.7. Yksityisvaraus

Elokuu

2.-4.8. Retriitti

Itsetuntemuksen taika -retriitti 2.8.2024–4.8.2024 — Sananhaltija

6.-8.8. Naisyrittäjien lepojakso. Ota yhteys Miina 040 410 5668

9.-11.8. Improteatteriryhmä. TÄYNNÄ

16.-18.8. Retriitti Lana Prana

Kurssit ja retriitit – LanaPrana

23.-25.8. Joogaretriitti

Tapahtumat, kurssit & retriitit :: Joogakoto

31.8.-1.9. Tapahtuma Tietäjien tulet

Tietäjien tulet | Suomalaisen mytologian tapahtuma | Kymenlaakso (tietajientulet.com)

Pyhtään kunnan yhteyshenkilö:

kulttuuri- ja matkailusihteeri
Pauliina Sakki
0400 587 911
pauliina.sakki@pyhtaa.fi