Pyhtää haastaa Pariisin ja Dubain lentotaksit

Pariisin ensi kesän olympialaisten kuljetuksia on tarkoitus hoitaa osin lentotakseilla, ja Dubaissa puolestaan kaavaillaan kaupallisen lentotaksitoiminnan aloittamista ensimmäisenä maailmassa. Pyhtäällä puolestaan kokeillaan lentävää keikkalavaa, joka mahdollistaa jopa maailmantähtien esitykset Kulttuuritalolla ilman, että muusikoiden täytyy lainkaan poistua ilma-aluksesta.

Kilpailu sähköisten lentolaitteiden kehittämisessä ja hyödyntämisessä käy tällä hetkellä kiivaana maailmalla. Pariisin olympialaisten lentotaksien ja Dubain kaupallisten taksisovellusten rinnalle kilpajuoksuun ilmoittautuvat nyt myös Pyhtään lentokenttä ja Kulttuuritalo.

– Kehitteillä on lentävä lava, jonka avulla artistit pääsevät Pyhtään lentokentältä Kulttuuritalon takapihalle niin, ettei heidän tarvitse lainkaan poistua ilma-aluksesta esityksen aikana, paljastaa Kulttuuritalon ilmalava- ja ilmalaivavastaava Pulmu-Raita Huhtikuu.

Toivelistalla maailmantähtiä

Äärimmilleen hiottu logistiikka kumoaa kotimaisten musiikkipiirien huolen siitä, että Suomi olisi Venäjän sulkeuduttua jäänyt kansainvälisillä keikkamarkkinoilla pussinperäksi. Vallankumouksellinen innovaatio mahdollistaa jopa maailmantähtien saapumisen Pyhtäälle, sillä esiintyjät on helppo lennättää Pyhtään kentältä Kulttuuritalon takapihalle lentokeikkalavalla.

– Jättipotti olisi tietenkin Rollareiden ja Beatlesien elossaolevien muusikoiden muodostama The Rolling Beatles, mutta pienemmätkin nimet toki kelpaavat, Huhtikuu toteaa.

April Fools’ Day Corporationin suunnitteleman lentolavan prototyyppiä testataan Kulttuuritalon takapihalla maanantaina 1.4. klo 12, ja yleisöllä on mahdollisuus tutustua lavaan paikan päällä. Tarjolla makuvesiä ja kalatuotteita.

Kuvateksti: Havainnekuva lentävästä keikkalavasta Pyhtään Kulttuuritalolla.