Päivitetty tiedote koronarokotuksista

Koronarokotukset toteutetaan ajanvarauksella ja Walk in - vastaanottona pyhtääläisille ja Pyhtään terveysaseman valinneille.

Lokakuussa avoimet vastaanotot keskiviikkoisin klo 15-16. Ajan voi varata nettiajanvarauksesta https://oma.hyvis.fi/login#/ tai soittamalla oman terveysaseman ajanvaraukseen.

Koronan tehosterokotukset syystalvella 2022 - THL

THL suosittelee syystalvella 2022 uutta koronan tehosterokotusta sairastetuista taudeista riippumatta, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

· kaikille 65 vuotta täyttäneille

· 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville

Vakavan koronavirustaudin riskiryhmät

· voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.

THL suosittelee, että rokote annetaan pääasiassa marras-joulukuussa yhtä aikaa influenssarokotteen kanssa.

Pyhtäällä influenssarokotukset alkavat marraskuun puolessa välissä. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan lokakuun aikana.

Ajan voi varata nettiajanvarauksesta https://oma.hyvis.fi/login#/ tai soittamalla oman terveysaseman ajanvaraukseen.

Koronarokotuksia annetaan

1. rokoteannos: kaikille 5 vuotta täyttäneille

2. rokoteannos: kaikille 5 vuotta täyttäneille, kun 1. rokotuksesta on kulunut vähintään 6 viikkoa

3. rokoteannos: vakavasti immuunipuutteisille henkilöille, kun 2. rokotuksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta, lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 18 vuotta täyttäneille, kun 2. rokotuksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta, lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville 12-17-vuotiaille, kun 2. rokotuksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta, kaikille 12-17-vuotiaille, kun 2. rokotuksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta ja tarvitsee rokotuksen jostain muusta syytä, kuten matkan vuoksi,18 vuotta täyttäneille, kun 2. rokotuksesta on kulunut vähintään 4 kuukautta, 60 vuotta täyttäneille, kun 2. rokotuksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.

4. rokoteannos: rokoteannos: 60 vuotta täyttäneet, kun 3. annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 18 vuotta täyttäneet, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. 12 vuotta täyttäneet, vakavasti immuunipuutteiset henkilöt, kun kolmosrokotuksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Hoivakodissa asuvat sekä järjestetyn koti- tai omaishoidon piiriin kuuluvat iäkkäät, kun 3. annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.

https://korona.kymsote.fi/koronarokotukset/

5. rokoteannos: voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta

 

Koronavirustaudin sairastaneiden rokotukset

Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta. Tutustu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla, kuinka sairastettu koronavirustauti vaikuttaa rokottamiseen eri ryhmille ja erilaisissa tilanteissa.

 

Pyhtään terveyskeskuksessa rokotetaan pyhtääläisiä ja Pyhtään terveyskeskuksen valinneita asiakkaita.

Osoite: Huutjärventie 14, 49220 Siltakylä