Pyhtää kehittyy

Kaunissaaren satama, kumppanihaku 31.1.2023 mennessä

Pyhtään kunta hakee kumppania Pyhtään Kaunissaaren satama-alueen suunnitteluun, toteutukseen ja operointiin. Tavoitteena on tehdä Kaunissaaresta Itäisen Suomenlahden houkuttelevin veneilykohde.

Lisätietoa ja haku osoitteessa:

https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/78751/notice/113904/overview

Kaunissaari info

Pyhtään Kaunissaari on kesäparatiisi vailla vertaa. Upeiden merimaisemien jälkeen rantaudut kylänlahteen, josta johtaa tie idylliseen kalastajakylään. Saaren venevajat, kapeat kujat ja upeat pihat tuovat tuulahduksen menneestä ajasta ja pääset mukaan aitoon saaristolaistunnelmaan. Kalastajakylän alue muodostaa valtakunnallisesti merkittävän perinnemaiseman ja on sellaisenaan suojeltu. Saaren seesteisessä luonnonmaisemassa on helppo rauhoittua ja nauttia kesästä.

Suuret hiekkarannat saaren itäkyljessä ovat ainutlaatuiset ja tarjoavat auringosta nauttivalle loistavat puitteet. Hautausmaan alapuolelle jäävä hiekkaranta sopii perheen pienimmille, sillä se on riittävän matala ja lähempänä kalastajakylää.

Kaunissaaren palvelut

Saaresta löytyy taidegalleria, kahvila, kauppa, ravintoloita sekä myyntipisteitä joista voi ostaa savustettua kalaa ja käsitöitä. Saaristolaismuseossa voi tutustua esineiden ja kertomusten kautta siihen, millaista elämä on ennen ollut ulkomeren saarella. Saarella voi myös majoittua.

Vaikkei omistaisi omaa venettä, Kaunissaareen on helppo tulla yhteysaluksilla, jotka kulkevat Kotkan Sapokasta.


Lisätietoja Kaunissaaresta

Janne Kaulio
Tekninen johtaja
044 357 5503
janne.kaulio@pyhtaa.fi

Tutustu lisää Pyhtään menoon