Lähiruokapäivää juhlitaan taas 6.-7.9.2025!

Mikä on Lähiruokapäivä?
Kotimaisen ruoan ja maaseudun juhlaa on järjestetty jo vuodesta 2016 alkaen, joten ensi vuonna vietetään 10-vuotisjuhlavuotta. Viime vuonna mukana oli yli 300 kohdetta ja vierailijoita arviolta yli 100 000 ympäri Suomen.  
Kohteissa vierailijat pääsevät muun muassa ostamaan lähellä tuotettua ruokaa, tutustumaan maatilan arkeen ja maaseudun palveluihin sekä moikkaamaan maatilan eläimiä ja ihastelemaan koneita. Monessa kohteessa on mukavaa ohjelmaa koko perheelle.
Lähiruokapäivää vietetään toistamiseen kokonainen viikonloppu. Tapahtumajärjestäjät saavat itse päättää, osallistuvatko Lähiruokapäivään koko viikonlopun ajan vai ainoastaan lauantaina tai sunnuntaina.
Lisätietoa Lähiruokapäivästä löydät lahiruokapaiva.fi ja sosiaalisen median kanaviltamme.
Kuka voi ilmoittautua Lähiruokapäivään?
Mukaan ilmoittautuminen on tapahtumajärjestäjälle ilmaista ja mukaan voivat ilmoittautua kaiken kokoiset ja näköiset tuottajat, tilat, yrittäjät ja muut maaseudun toimijat, jotka työskentelevät lähiruoan ja maaseudun parissa. Kaikki Lähiruokapäivään ilmoittautuneet kohteet löytyvät Lähiruokapäivän kartasta.
Miksi kannattaa lähteä mukaan Lähiruokapäivään?
Lähiruokapäivä on juhlapäivä, jolloin juhlistetaan kotimaisia ruoantuottajia ja muita maaseudun elämyksiä.
Lähiruokapäivä tekee valtakunnallista markkinointia ja yhteistyötä esimerkiksi Satokausikalenterin kanssa. Osallistumalla Lähiruokapäivään saa Lähiruokapäivän valtakunnallista näkyvyyttä! Kasvava, koko kansan tapahtuma järjestetään vuosittain, joten päivästä on mahdollista rakentaa yritykselle perinteinen tapahtumapäivä.
  • Lähiruokapäivä on loistava tilaisuus esitellä omaa toimintaa ja tuotteita laajemmalle yleisölle – ja saada ympärivuotisia asiakkaita.
  • Lähiruokapäivä on monelle osallistujalle vuoden paras myyntipäivä.
  • Lähiruokapäivään osallistuu vuosittain yli 300 tapahtumajärjestäjää ympäri Suomen.
  • Osallistuminen on maksutonta!

 

Kuva: Carl Svanfält / Pyhtään kunta.

25.6.2025