Palvelut

Lainaaminen

Pyhtään kirjastosta voi lainata aineistoa kaikilla Kyyti-kirjastojen korteilla. Lainat voi myös palauttaa mihin tahansa Kymenlaakson kirjastoon. Jos haluamaasi teosta ei löydy Pyhtään kirjaston kokoelmista, sen voi varata toisesta Kyyti-kirjastosta. Aineiston varaaminen Kymenlaakson kirjastoista on maksutonta

Aineistotietokanta

Kyyti-tietokannassa on tiedot kaikkien jäsenkirjastojen aineistosta.

Voit kohdistaa haun myös tiettyyn kirjastoon eli voit hakea esim. pelkästään Pyhtään aineistoa.

Voit uusia lainojasi ja varata aineistoa. Uusimiseen ja varaamiseen tarvitset PIN-koodin, jonka saat kirjastosta. PIN-koodia ei anneta puhelimitse.

Langaton verkko

Asiakkaiden käytössä on maksuton langaton verkko. Verkko toimii kirjaston tiloissa.

Kirjaston langaton verkko löytyy laitteen yhteyksistä nimellä Kirjasto_vierailijaverkko. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla salasana on vierailija. Jos verkkoon on jo aikaisemmin kirjautunut, salasanaa ei enää tarvita.

Monitoimitila

Kirjaston monitoimitila on yhdistetty kokous- ja näyttelytila.

Tilaan mahtuu noin 30 henkeä. Tilan varusteina on dataprojektori, valkokangas ja tussitaulu. Tarvittaessa kirjastosta saa lainaan kannettavan tietokoneen.

Kunnan ulkopuolisilta toimijoilta monitoimitilan varaaminen kokouskäyttöön maksaa 5 euroa (sis. alv.).

Monitoimitilassa voi järjestää myös taidenäyttelyn. Näyttelyvaraus on yksi (1) kalenterikuukausi. Näyttelyn järjestäminen monitoimitilassa on maksutonta.

Monitoimitila varataan kirjaston asiakaspalvelusta, p. 040 710 4685.

Tutkijanhuone

Tarvitsetko väliaikaista työtilaa esimerkiksi opinnäytetyön tekemiseen tai muuhun projektiin? Voit varata kirjastosta tutkijanhuoneen käyttöösi.

Tutkijanhuoneen käyttö on maksutonta. Huoneen voi varata korkeintaan kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan.

Ikkunallisessa huoneessa on työpöytä ja -tuoli, avohyllyjä ja laatikostoja. Huoneessa ei ole tietokonetta, mutta siellä voi käyttää kirjaston langatonta verkkoa.

E-aineistot

Pyhtään kirjasto yhdessä muiden Kymenlaakson kirjastojen kanssa tarjoaa kattavasti erilaisia e-aineistoja: kirjoja, äänikirjoja, lehtiä, musiikkia ja elokuvia.

Linkit palveluihin ja ohjeet niiden käyttöön löytyvät Kyyti-verkkokirjastosta.