Kerrostalotontit

Pyhtään kunta tarjoaa rivi- ja kerrostalotontteja keskeisellä paikalla järven rannalla

Pyhtään kunta kehittää Siltakylän keskusta-aluetta, johon on suunnitteilla kerrostalo-, rivitalo ja omakotiasumista luonnonkauniiseen paikkaan järven rannalle. Katso tästä havainnekuva Motellinrannasta. Kaikki peruspalvelut ovat lähellä ja helposti saavutettavissa. Lisäksi liikenneyhteydet ovat erinomaiset moottoritien ansiosta niin Kotkaan kuin pääkaupunkiseudullekin. Pyhtään kunta on ollut perinteisesti omakotivaltaista aluetta ja kerrostaloja on vain muutamia. Rivitaloasuminen on ollut tähän mennessä helpoin asumismuoto.

Entisen Vt 7 maantien luonteen muuttuminen on tehnyt mahdolliseksi asuinrakentamisen Huutjärven pohjoisrannalle. Motellinrannan asemakaavalla mahdollistetaan laadultaan korkeatasoinen asuinrakentaminen lähellä palveluita ja hyvien kulkuyhteyksien varrella.  Palveluiden saavutettavuutta ja houkuttelevuutta on parannettu muun muassa kehittämällä jalankulku- ja pyöräily-yhteyksiä ja tehostamalla maankäyttöä.

Motellinrannan asemakaava mahdollistaa enintään 4–7 -kerroksisten kerrostalojen rakentamisen Huutjärven pohjoisrannalle. Kaavaan ja tontteihin voi tutustua Etelä-Kymenlaakon karttapalvelussa. Myynnissä olevien kerrostalotonttien rakennusoikeus on 2050 km2 ja hinta 205.000 €.

Pyhtää lyhyesti:

  • etäisyys Kotkan keskustasta 16 km, ajoaika 16 min
  • etäisyys Helsingin keskustasta 119 km, ajoaika noin 75 min
  • asukkaita noin 5300
  • läpi kulkee moderni moottoritie E18
  • Suomen itäisin kaksikielinen kunta
  • Pyhtään itäpuolella on Kotkan kaupunki ja länsipuolella Loviisan kaupunki

Tervetuloa Pyhtäälle! Taija ja Janne työskentelevät Pyhtään kunnantalolla rakentamiseen ja alueen kehittämiseen liittyvissä asioissa ja toivottavat Sinut lämpimästi tervetulleeksi tonttikahveille.

Taija PajuJanne Kaulio
HallintoasiantuntijaTekninen johtaja
taija.paju@pyhtaa.fijanne.kaulio@pyhtaa.fi
040 710 4698044 357 5503