Jätehuolto

Jätehuollon palvelut  Pyhtäällä

Pyhtään jätehuolto

Pyhtään kunnan jätehuollon palvelutehtävät hoitaa Kymenlaakson Jäte Oy. Palvelutehtäviä ovat mm. saaristoasukkaiden jätehuollon järjestäminen, hyötyjätepisteiden ylläpito, jäteasemapalvelut Jumalniemen jäteasemalla ja muut täydentävät palvelut.

Kymenlaakson Jäte Oy on yhdeksän kunnan kokonaan omistama jäteyhtiö. Pyhtään omistusosuus on 2,62%.

Mantereella sijaitsevat asuinkiinteistöt

Mantereella sijaitsevan kotitalouden tai lomatalouden tulee hankkia jäteastia ja sopia astian tyhjennyksistä suoraan Kymenlaakson Jäte Oy:n kanssa. Jätteenkuljetukseen voi liittyä täyttämällä sähköisen asiointilomakkeen tai tulostettavan jätehuoltoilmoituslomakkeen.

Naapurikiinteistöt voivat myös keskenään sopia yhteisen jäteastian käytöstä eli ns. jätekimpan perustamisesta.

Saaristokiinteistöt

Saaristossa sijaitsevien asuinkiinteistöjen käytössä on muutamia lukollisia yhteiskeräyspisteitä, joihin asukkaat voivat viedä jätteensä. Lukollisen yhteiskeräyspisteen käytöstä kiinteistön omistajan tulee sopia Kymenlaakson Jäte Oy:n kanssa. Pisteen käytöstä peritään vuosimaksu. Pisteiden sijainnista on kerrottu aluekeräyspisteiden käyttäjille lähetetyissä kirjeissä.

Perusmaksu kaikkiin asuinkiinteistöihin

Pyhtäällä on käytössä perusmaksu, jolla rahoitetaan jätehuollon yleisiä palveluita. Näitä ovat hyötyjätepisteet, jäteasemapalvelut, vaarallisten jätteiden keräykset sekä jäteneuvonta, -tiedotus ja -valistus.

Pyhtään jätetaksa löytyy Kymen jätelautakunnan nettisivuilta