Nuorisovaltuusto

Pyhtäällä toimii nuorisovaltuusto, jonka tarkoituksena on tuoda nuorten näkökulmaa esille päätöksenteossa sekä edistää nuorten asioita kunnassa. Nuorisovaltuuston jäsenet ovat 13-19-vuotiaita. Paikkoja nuorisovaltuustossa on 11-15 nuorisovaltuutetulle kunnanvaltuuston marraskuussa 2013 tekemän päätöksen mukaan. Nuorisovaltuuston toimikausi on kaksi vuotta. Jäsenet valitaan vaaleilla, joihin kaikilla vaaliajankohtana 13-19 -vuotiailla pyhtääläisillä on mahdollisuus osallistua.

Nuorisovaltuustolla on edustus hyvinvointilautakunnassa, hyvinvointilautakunnan suomenkielisessä jaostossa, hyvinvointilautakunnan ruotsinkielisessä jaostossa, tekniikkalautakunnassa sekä kunnanvaltuustossa. Lisäksi nuorisovaltuuston edustajat tuovat nuorten näkökulmaa esille työryhmissä, joissa edustavat nuorisovaltuustoa.

Nuorisovaltuusto kokoontuu kuukausittain kesä- ja heinäkuuta lukuun ottamatta.

Pyhtään nuorisovaltuusto vuonna 2023:

NimiTehtävä
Ellen RiihimäkiPuheenjohtaja
Venla Maaranen1. Varapuheenjohtaja
Jaakko Nordling2. Varapuheenjohtaja
Vilma MaaranenSihteeri
Anni KansikasJäsen
Daniel HeinoJäsen
Iitu KärkkäinenJäsen
Inka HannulaJäsen
Louisa AmblardJäsen
Meri-Tuulia AutioJäsen
Nika DavydovaJäsen
Weeti AlmgrenJäsen

Yhteydenotot nuorisovaltuustoon:

nuorisovaltuusto@pyhtaa.fi

Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti on Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n syksyllä 2019 lanseeraama tunnustus kunnille, jotka edistävät kiitettävällä tavalla kunnan nuorten osallisuutta ja nuorisovaltuuston toimintamahdollisuuksia.

Ohjaajat:

hyvinvointikoordinaattori
Tytti Eriksson
050 473 5717
tytti.eriksson@pyhtaa.fi
vapaa-aikaohjaaja
Petteri Koponen
044 767 6617
petteri.koponen@pyhtaa.fi