Status message

sort

Liikunta

Liikunta, ulkoilu ja vapaa-aika

Pyhtään vapaa-aikapalveluiden liikuntaryhmät on peruttu 31.1.2021 asti ja liikuntatilat suljettuna yli 15-vuotiaiden harrastustoiminnalta 31.1.2021 saakka. Alle 15-vuotiaiden harrastustoiminta on mahdollista opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamaa  hygienia- ja turvaohjetta noudattaen. Nuorisotilojen toiminta käynnistyy asteittain 11.1.2021 alkaen.

  • Pyhtäällä toimii monta aktiivista urheiluseuraa ja lukuisia kilpa- ja harrasteurheiluryhmiä.
  • Pyhtään luonto mahdollistaa omaehtoisen liikkumisen, vaikkapa marjastuksen tai sienestyksen puitteissa. Tältä sivustolta löydät Pyhtään liikuntapaikat ja ulkoilualueet.
  • Pyhtään liikuntatoimi vastaa liikuntalain toteuttamisesta kunnassa. Tämä tapahtuu edistämällä liikuntaa ja sen harrastusmahdollisuuksia, koordinoimalla liikuntaresursseja ja tuottamalla liikuntapalveluita omana toimintana tai yhdessä urheiluseurojen kanssa sekä avustamalla urheiluseuroja. Lisäksi Pyhtään liikuntatoimi on aktiivinen hanketoimija.

Vilinää Pyhtäällä

Pyhtään liikuntatoimi haastaa kaikenikäiset liikkumaan Vilinää Pyhtäällä facebook -sivulla. Sivulla julkaisemme haastetehtäviä vauhdittamaan arkea. Virtuaaliliikunnalla vilinää Pyhtäällä. Tartu haasteeseen! Voit kommentoida tehtäviä facebookissa omilla kuvilla tai videoilla. Vilinää Pyhtäällä videoita löydät myös Pyhtää liikuntatoimi YouTube -kanavalta ja Vilinää Pyhtäällä soittolistalta sekä Instagramista.

Ryhmäliikuntaa nuorille

Pyhtään kunta tukee nuorten, 14-21 -vuotiaiden, osallistumista ryhmäliikuntatoimintaan. Pyhtääläisen urheiluseuran / ryhmäliikunta toimijan kanssa tehdään sopimus ja nuoren ilmoittautuessa liikuntaryhmään tämän osallistumismaksu siirtyy kunnalle.

Tavoitteena on lisätä ryhmäliikuntamahdollisuuksien tarjontaa nuorille sekä edistää nuorten elämänhallintaa ja terveellistä ja liikunnallista elämäntapaa.

Toimi näin!

Ota selvää sinua kiinnostavasta ryhmästä, sovi ryhmän ohjaajan kanssa maksujen laskuttamisesta kunnalta ja mene mukaan toimintaan! Nyt pääset kokeilemaan erilaisia ryhmäliikunnan muotoja täysin maksutta ja helposti.

Lisätietoja saat kunnan liikuntapalvelukoordinaattori Siiriltä, siiri.kinnunen(a)pyhtaa.fi, p. 044 767 6641

Work Power Liikkuva työelämä -hanke

Kolmivuotiseksi suunniteltu kesällä 2020 startannut Liikkuva työelämä Work Power- kehittämishankkeen päätavoitteena on lisätä liikuntaa jokaisen Pyhtään työntekijän elämään ja edistää toiminta- sekä työkykyä työelämässä liikunnan avulla. Pyritään löytämään jokaiselle tapa sekä aika liikkua ja saada toteutettua arkea liikuntasuositusten mukaisesti. Hanke pyrkii tuomaan lisää ideoita liikkuvan työelämän toteuttamiseksi ja lisäämään tietämystä liikunnan vaikutuksesta jaksamiseen, terveyteen sekä hyvinvointiin. Hanketta tukee Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Hankkeen yksi kehityskohde on liikuntaneuvonta. Liikuntaneuvonnan kehittämisen tavoitteena on palveluketjun parantaminen erityisesti kiinnittäen huomiota eri toimialojen väliseen yhteistyöhön, luoda parempi yhteys sosiaali - ja terveydenhuollon kanssa sekä parantaa liikuntaneuvonnan laatua. Liikuntaneuvonnasta lisätietoa täältä.

Lisätietoa hankkeesta liikunnanohjaaja Lotta Richteriin.

Vapaa-aikakoordinaattori
Sami Niskanen
044 7676 676
sami.niskanen@pyhtaa.fi
Nuoriso- ja liikunnanohjaaja
Hanna Puhakka
040 710 4683
hanna.puhakka@pyhtaa.fi
Liikuntapalvelukoordinaattori
Siiri Kinnunen
044 767 6641
siiri.kinnunen@pyhtaa.fi
Vapaa-aikaohjaaja
Tomi Pilhjerta
044 767 6617
tomi.pilhjerta@pyhtaa.fi