Status message

sort

Liikunta

Liikunta, ulkoilu ja vapaa-aika

Hiomonraitin kuntosali on avoinna 18.5.2021 alkaen.

Koronakoordinaatioryhmä on purkanut rajoituksia siten, että uimahallit, uimahallien kuntosalit ja kuntien liikuntatilat avataan yleisölle. Tiloissa tulee noudattaa turvavälejä ja tarvittaessa tulee käyttää tilakohtaista harkintaa kävijämäärän rajoittamisessa. Pukuhuonetiloissa / vastaavissa yleisissä tiloissa on 12 vuotta täyttäneille vahva maskisuositus.

Huolehdithan omasta ja kanssaliikkujien turvallisuudesta!

Aikuisten sellainen ryhmäharrastustoiminta sallitaan sisätiloissa, jossa voi koko ajan käyttää maskeja ja noudattaa turvavälejä enintään 20 henkilön ryhmissä.
Aikuisten peli- ja ottelutoiminta on mahdollista ulkona. Yleisön osalta on noudatettava AVIn kokoontumisrajoituksia.

Seuraavat rajoitukset jatkuvat:
Aikuisten sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta, jossa ei voi käyttää koko ajan maskeja, edelleen keskeytetty. Samoin aikuisten peli- ja ottelutoiminta sisätiloissa keskeytetty pois lukien ammattiurheilu.

Vilinää Pyhtäällä -postilaatikot ja -Facebooksivut

Pyhtään kylissä sijaitsevat Vilinää Pyhtäällä postilaatikot sisältävät monipuolisia vinkkejä liikkumisen ja aktiivisuuden lisäämiseksi. Postilaatikoilta voit löytää vinkkejä muun muassa luontoliikuntaan, liikuntahaasteita, kuntokortteja sekä liikuntaan ja hyvinvointiin liittyviä tiedotteita.

Postilaatikot löytyvät:

Huutjärvi yläkentän kopin seinusta, Huutjärventie 56

Hirvikoski Hirvikosken koulu, Harjuntie 1631 A

Purola Pyttis svenska skola luistelukopin seinusta, Kirkkotie 448

Munapirtti Moborgin seurantalo, Tuskasvägen 139

Pyhtään Kirkonkylä seurantalo, Pappilantie 5


Vilinää Pyhtäällä on myös facebookissa!

Pyhtään liikuntatoimi haastaa kaikenikäiset liikkumaan Vilinää Pyhtäällä facebook -sivulla. Sivulla julkaisemme haastetehtäviä vauhdittamaan arkea. Virtuaaliliikunnalla vilinää Pyhtäällä. Tartu haasteeseen! Voit kommentoida tehtäviä facebookissa omilla kuvilla tai videoilla. Vilinää Pyhtäällä videoita löydät myös Pyhtää liikuntatoimi YouTube -kanavalta ja Vilinää Pyhtäällä soittolistalta sekä Instagramista.

Ryhmäliikuntaa nuorille

Pyhtään kunta tukee nuorten, 14-21 -vuotiaiden, osallistumista ryhmäliikuntatoimintaan. Pyhtääläisen urheiluseuran / ryhmäliikunta toimijan kanssa tehdään sopimus ja nuoren ilmoittautuessa liikuntaryhmään tämän osallistumismaksu siirtyy kunnalle.

Tavoitteena on lisätä ryhmäliikuntamahdollisuuksien tarjontaa nuorille sekä edistää nuorten elämänhallintaa ja terveellistä ja liikunnallista elämäntapaa.

Toimi näin!

Ota selvää sinua kiinnostavasta ryhmästä, sovi ryhmän ohjaajan kanssa maksujen laskuttamisesta kunnalta ja mene mukaan toimintaan! Nyt pääset kokeilemaan erilaisia ryhmäliikunnan muotoja täysin maksutta ja helposti.

Lisätietoja saat kunnan liikuntapalvelukoordinaattori Siiriltä, siiri.kinnunen(a)pyhtaa.fi, p. 044 767 6641

Work Power Liikkuva työelämä -hanke

Kolmivuotiseksi suunniteltu kesällä 2020 startannut Liikkuva työelämä Work Power- kehittämishankkeen päätavoitteena on lisätä liikuntaa jokaisen Pyhtään työntekijän elämään ja edistää toiminta- sekä työkykyä työelämässä liikunnan avulla. Pyritään löytämään jokaiselle tapa sekä aika liikkua ja saada toteutettua arkea liikuntasuositusten mukaisesti. Hanke pyrkii tuomaan lisää ideoita liikkuvan työelämän toteuttamiseksi ja lisäämään tietämystä liikunnan vaikutuksesta jaksamiseen, terveyteen sekä hyvinvointiin. Hanketta tukee Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Hankkeen yksi kehityskohde on liikuntaneuvonta. Liikuntaneuvonnan kehittämisen tavoitteena on palveluketjun parantaminen erityisesti kiinnittäen huomiota eri toimialojen väliseen yhteistyöhön, luoda parempi yhteys sosiaali - ja terveydenhuollon kanssa sekä parantaa liikuntaneuvonnan laatua. Liikuntaneuvonnasta lisätietoa täältä.

Hankkeen toisen kauden tavoitteena on laajentaa Liikkuva työelämä -toimintaa yksityiselle sektorille. Tavoitteena on, että myös yksityisen sektorin työntekijät saavat työelämän aikana toteutettua arkeaan liikuntasuositusten mukaisesti. Liikkuvan työelämän toteuttamiseen on useita mahdollisuuksia. Eri toiminnot voidaan räätälöidä yritysten panostuksen mukaan. Esimerkiksi kunta voi hankkeen puitteissa tarjota yrittäjille ja työntekijöille ilmaista liikuntaneuvontaa, osallistumismahdollisuutta liikuntaryhmiin, taukojumppaa, testauspäiviä, koulutusta tai muuta vastaavaa liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvää palvelua. Yritykset ja yrittäjät voivat olla yhteydessä liikuntaneuvojaan hankkeen tiimoilta.

Kymenlaakson terveysliikuntastrategia

Kymenlaakson päivitetty terveysliikuntastrategia lanseerataan Unelmien liikuntapäivänä 10.5.2021 Kymenlaakson Liikunta ry:n ja kuntien yhteisen videon sekä luontoon innostavien kampanjoiden kautta.

Kymenlaaksoon on laadittu moniammatillisten työryhmien tuotoksena maakunnallinen terveysliikuntastrategia vuosille 2021 - 2025, joka on jatkoa kauden 2014-2020 menestystarinalle. Missiona on itsestä ja läheisten hyvinvoinnista huolehtiva kymenlaaksolainen.

Jatkokauden kantavana teemana on luontoliikunta. Strategialla kannustetaankin liikkumaan arjen ympäristöissä matalalla kynnyksellä. Kymenlaakson upea luonto jo itsessään innostaa liikkumaan tuoden hyvinvointia ja elämyksiä arkeen. Luontoon pääsee suoraan kotiovelta.

Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen päivä, johon kuka tahansa voi osallistua. Päivän motto on sama kuin aina ennenkin: kaikki tavat liikkua ovat hyviä. Samaa halutaan tuoda esiin myös strategialla.

Tutustu Kymenlaakson terveysliikuntastrategiaan www.liikuntaa.fi -hyvinvointia kaikille

Vapaa-aikakoordinaattori
Sami Niskanen
044 767 6676
sami.niskanen@pyhtaa.fi
Nuorisotyöntekijä
Hanna Puhakka
040 710 4683
hanna.puhakka@pyhtaa.fi
Liikuntaneuvoja
Pia Hansson
050 535 4199
pia.hansson@pyhtaa.fi
Liikuntapalvelukoordinaattori
Siiri Kinnunen
044 767 6641
siiri.kinnunen@pyhtaa.fi
Vapaa-aikaohjaaja
Jere Ihalainen
044 767 6763
jere.ihalainen@pyhtaa.fi