Pyhtää erottuu kuntakentässä myös vuonna 2024

Pyhtään valtuustovuosi päättyi eilen. Talousarvion hyväksyminen on kunnassa aina vuoden tärkeimpiä hetkiä. Kunnanvaltuusto hyväksyi talousarvion 11.12. eli käytännössä päätti siitä, mihin kunta ensi vuonna toiminnassaan keskittyy. Voit tutustua hyväksyttyyn talousarvioon täällä.

Maailmantilanteen ja talouden kehityksen epävarmuuksista huolimatta meillä Pyhtäällä on melko vakaa taloustilanne, joka antaa hyvän perustan kunnan toiminnalle ja myönteisille tulevaisuuden näkymille.

Haluamme erottua positiivisesti kuntakentässä ja siihen meillä on hyvät edellytykset myös nyt hyväksytyn talousarvion puolesta. Pyhtään tuloveroprosenttia laskettiin hieman ja se on tulevana vuonna 8,10 %. Toimintakulumme kunnassa ovat reilut 16 miljoonaa ja tilikauden tulos hiukan positiivisen puolella. Kunnalla on vajaat 160 työntekijää.

Investointimme vuonna 2024 ovat 1,34 miljoonaa sisältäen esimerkiksi Huutjärven uimarannan ja Strukan sulkujen kunnostusta sekä liikennealueiden, koulujen, päiväkotien, kirjaston ja liikuntapaikkojen vaatimia investointeja. Koko listaus löytyy talousarviokirjan lopusta. Jouduimme nyt ja tulevinakin vuosina joudumme tekemään valintoja, jotta pystymme investoimaan uusiin asuin- ja yritysalueisiin ja samalla toimivaan ympäristöön kasvattamatta velkataakkaamme.

Talousarvio ei ole pelkästään lukuja ja prosentteja, vaan se on suunnitelma siitä, miten voimme tarjota pyhtääläisille hyviä ja toimivia palveluita. Strategiamme mukaisesti voimme tarjota asukkaillemme helpoimman arjen ja parhaan kasvualustan.

Kun puhumme positiivisesta kehityksestä ja kasvusta, emme myöskään puhu vain numeroista. Olemme aktiivisesti mukana elinkeinohankkeissa, kuten Helsinki East Aerodromen alueen ja Keihässalmen merenrantakylän kehittämisessä. Munapirtin ja Kaunissaaren matkailupalveluiden kehittäminen tuovat uusia mahdollisuuksia sekä asukkaillemme että yrityksillemme. Strategiamme mukaisesti haluamme kuntaan lisää investointeja ja teemme sen eteen töitä samoin kuin pyhtääläisten yritysten toiminnan edesauttamiseksi.

Pyhtään sekä koko seudun merkittävät elinkeinohankkeet luovat uusia työpaikkoja ja vahvan perustan Pyhtään tulevaisuudelle. Kaavoitamme uusia asuinalueita ja luonnonläheisiä palveluita asukkaille, Pyhtää on ja tulee edelleen olemaan houkutteleva asuinpaikka. On ilo nähdä, että olemme vuosien varrella olleet nettomuuttopositiivisia, ja lisäksi tänä vuonna on syntynyt 2000-luvun mittapuulla ennätysmäärä uusia pyhtääläisiä.

Nyt hyväksytty talousarvio perustuu Pyhtään kuntastrategiaan sekä syksyllä valmistuneisiin, strategiaa tarkentaviin toimenpideohjelmiin. Strategia antaa meille suunnan tulevalle vuodelle ja sen yli.

Lämmin kiitos kunnan esihenkilötiimille ja koko henkilöstölle erinomaisesta ja sitoutuneesta työstänne kuntalaisten ja yritysten hyväksi. Kiitokset myös kunnanhallitukselle ja valtuustolle hyvästä yhteistyöstä ja sujuvasta päätöksenteosta koko vuoden aikana.

Yksi Pyhtään merkittävä vahvuus on yhteisöllisyydessä – asukkaissa, yrittäjissä ja erilaisissa yhteisöissä. Yhdessä tehden voimme jatkaa Pyhtään kehittämistä entistäkin elinvoimaisemmaksi kunnaksi.

Hyvää ja rauhallista joulua ja uutta vuotta kaikille!

 

Kuva Pyhtään kunta / Carl Svanfält

Lisää uusi kommentti