Pyhtää uusien verkostojen keskipisteessä

Vuoden vaihtuessa muutama nosto tuoreena kunnanjohtajana: mitä jäi käteen vuoden 2022 loppupuolikkaasta?

Kunnanjohtajan rooli on minulle uusi, mutta kuntajohtaminen on tuttua. Erityisesti olen profiloitunut kehittäjänä, yritysasioiden edistäjänä ja sidosryhmäyhteistyössä. Syksyä katsoessa voin todeta näiden painottuneen ja vieläpä Pyhtään strategian mukaisesti, kuten kuuluukin. 

Tavoite 1: Pyhtää Kartalle – Pyhtää näkyy ja kuuluu erottuakseen kuntakentästä edukseen – Tulevaisuuden ilmaliikenne vie Pyhtään maailmankartalle

Uusi avaus oli alueellisen lentokenttäpaikkakuntien verkoston perustaminen, josta tein aloitteen. Ryhmässä on melkein kaksikymmentä kuntaa ympäri Suomen. Todellinen tarve yhteiselle äänelle ja tekemiselle on yksimielisesti todettu. Verkostona julkistamme hallitusohjelmatavoitteemme vaikuttajatilaisuudessa tammikuussa.

Verkoston koordinointi on tärkeä kansallinen rooli Pyhtäälle. Kun Redstone Aero käynnisti syksyllä ilmaliikenteen tutkimuskeskuksen LIFTin, on Pyhtää nyt kahden merkittävän ilmaliikenteen tulevaisuuteen liittyvän verkoston vetäjä. Uskon, että saamme näistä kansallista ja kansainvälistä vaikuttavuutta sekä elinvoiman kehittämisen välineitä Pyhtäälle. 

Tavoite 2: Lisää investointeja – elinkeinohankkeet maaliin

Syksyn tärkeimmäksi saavutukseksi nostan elinkeinohankkeiden maaliin saattamisen. Palloja saatiin maaliin ja 1,2 miljoonan euron myyntitulot kunnan kassaan Keihässalmen ja kaukolämpölaitoksen kaupoista.

Keihässalmen merenrantakylästä tulee upea uusi asuinalue ja vetovoimatekijä Pyhtäälle.

On ollut ilo ja kunnia työskennellä Eero Lehden kaltaisen konkarin kanssa. Sain Eerolta positiivista palautetta omasta ja organisaatiomme toiminnasta hankkeessa, mitä arvostan korkealle.

Tavoite 3: Helpoin arki, paras kasvualusta – Pyhtää on kodin perustamisen ihannekunta.

Pyhtää on huippupaikka erityisesti lapsiperheille. Tonttimyynti ja rakentaminen ovat olleet ennätysluvuissa ja palveluihin ollaan tyytyväisiä. 

Pyhtää kehittyy -markkinointikampanja käynnistettiin joulukuussa ja se tulee jatkumaan vuonna 2023.

Innostavaa ideointia saimme alkuun yhteisöllisyyden ja markkinoinnin kehittämiseen Pauliina Seppälän ja Marit Hohtokarin kanssa. Sen uskon realisoituvan jossain kiinnostavassa muodossa. Pyhtään kulttuuritalo -yhteistyö ja Pyhtäältä Pöydältä -tapahtuma ovat olleet ja tulevat olemaan isosti agendalla myös vuonna 2023. Uusia avauksia on myös tehty paikallisen osaajan, satutaiteilija Petronella Grahnin kanssa, josta myös kerrottiin PyttisTV:n jaksossa.

Viestintä on johtamista ja johtaminen viestintää

Syksyllä aloitin organisaatiokierroksen ja säännölliset yritystapaamiset. Kunnanjohtajan vierailua ja keskustelua arvostettiin selvästi. Lisää vuorovaikutusta ja ideoiden pallottelua kanssa tulee jatkossakin. Otan myös kutsuja keskusteluihin mielelläni vastaan.

Syyskauden summauksena: olen oikein tyytyväinen alkukuukausiin tehtävässäni. Työ huippuluokan johtoryhmän ja muiden osaajien kanssa onkin ollut parasta, ilman heitä näitä tuloksia ei olisi syntynyt. Syksyn isoimpia asioita, talousarvion valmistelu eteni hyvässä yhteistyössä. Pyhtäällä päätöksenteko on sujuvaa, tämä on myös yritysmyönteisyyttä. Yhteistyö organisaation, luottamushenkilöiden ja sidosryhmien kanssa on ollut tiivistä ja sujuvaa. Lämmin kiitos kaikille!

Omassa johtamisessa olennaista on viestintä eri muodoissaan. Kiinnostuneet kutsun seuraamaan työtäni eri kanavissa: 

Facebookista

Instagramista 

Twitteristä

”Tiktok-kunnanjohtajuus” on harkinnassa.

Vuonna 2023 uuden oppiminen kunnanjohtajan roolissa jatkuu. Pyhtään arvot rohkeus, luovuus, inhimillisyys ja yritysmyönteisyys viitoittavat tietä.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

 

Terhi

Lisää uusi kommentti