Asuminen & ympäristö

Kotipaikka Pyhtää

Kaipaatko kotia väljästi rakennetusta, rauhallisesta ja luonnonläheisestä ympäristöstä? Haluatko kuitenkin asua lyhyen välimatkan päässä kaupunkitason palveluista? Jos vastasit kyllä, on Pyhtää juuri sinulle sopiva asuinpaikka. Jo kahden eri luontotyyppejä edustavan kansallispuiston sijoittuminen kunnan alueelle viestittää siitä, että asuinympäristö Pyhtäällä on omaa luokkaansa.

Hyvän asuinympäristön lisäksi Pyhtää tarjoaa asukkailleen myös kattavan peruspalveluvarustuksen vauvasta vaariin, joko kunnan omana tai yksityisenä palveluna. Uudet asukkaat saavat kattavan tietopaketin kunnan palveluista. Kaupunkien palvelut ovat saatavissa Kotkasta, jonne Pyhtäältä on matkaa noin 16 kilometriä. Pääkaupunkiseudun palvelutkin ovat vain tunnin ajomatkan päässä.

Asumiseen on monta vaihtoehtoa. Omakotiasumista varten kaavoitetaan jatkuvasti uusia alueita. Tonttikoko on yleensä vähintään 1000 neliömetriä ja asuinalueet erotetaan toisistaan reilun kokoisilla viheralueilla. Rivitaloasuntoja toteuttaa kaksikin rakennusyritystä, minkä lisäksi tarjolla on myös jonkin verran kerrostaloasuntoja. Pyhtäällä asutaan pääosin omistusasunnoissa, mutta kunnalla ja yksityisillä markkinoilla on tarjolla jonkin verran vuokra-asuntoja.