Pyhtää reippaasti plussalla

Maaliskuu on alkamassa ja kevään korvalla ollaan. Miten Pyhtäällä menee?

Vuoden 2022 väestötietojen osalta Pyhtää on muuttoliikkeen voittajia vaikka väkiluku pysyikin ennallaan. Kokonaisnettomuutto Pyhtäälle oli +36 henkeä, kun se vuonna 2021 oli +29 henkeä. Pyhtää on siis houkutteleva kunta muuttajille.

Yrittäjien aktiivisuus meillä on erinomaista. Pyhtään yrittäjien jäsenmäärä nousussa, mikä on hieno saavutus! Kunnan johdon ja yrittäjien tapaamisissa tammi- ja helmikuussa keskustelu oli vilkasta ja paikalla parikymmentä yrittäjää, myös uusia. Tästä on hyvä jatkaa suunnitelman mukaisia tapaamisia. Maaliskuussa on luvassa teemakeskustelu elinvoiman kehittämisestä erityisesti naisyrittäjien näkökulmasta.

Alkuvuonna Pyhtää on saanut näkyvyyttä lentokenttään liittyen. Järjestimme tammikuussa Helsingissä alueellisen lentokenttäpaikkakuntien verkoston hallitusohjelmatavoitteiden julkistuksen. Paikalla oli suurimpien puolueiden kansanedustajia, Liikenne- ja viestintäministeriön ja eri medioiden edustajia. Saimme kannustusta vaikuttamiseen sekä juttuja muun muassa Kauppalehteen ja Yleen. Helmikuussa otimme kantaa ajankohtaiseen keskusteluun Helsingin Sanomissa. Nyt teemme verkostolle toimintasuunnitelmaa ja jätimme siihen liittyvän rahoitushakemuksen hakuun tällä viikolla. Meitä on Pyhtään kunnan koordinoimassa verkostossa lähes kaksikymmentä kuntaa ja vahva yhdessä tekemisen henki.

Pyhtään lentokentän asemakaava etenee ja tulee antamaan vankan pohjan Helsinki East Aerodrome-alueen kehitykselle. Tavoite on, että valtuusto hyväksyy kaavan huhtikuussa. Tutkimus- ja kehittämishankkeita on käynnissä ja uusia on valmistelussa ilmaliikenteen kehittämiseen liittyen. Yhteistyötä tehdään yritysten, toimijoiden ja kenttien kanssa Suomessa ja esimerkiksi Viron suuntaan.

Versson designpeilimökeille saatiin tammikuussa rakennusluvat, ja alueen odotetaan valmistuvan kesällä. Brittimedia The Times nosti ÖÖDin peilimökit Virossa ”Maailman 20 parasta luontomajoituskohdetta” -listalle jutussaan 11.2. Maailmanluokan majoitusta on meillä pian Pyhtäälläkin!

Keihässalmen merenrantakylä etenee, myynti pääsee vauhtiin keväällä. Rantamaisemat, -tontit ja merellinen asuminen kiinnostavat varmasti.

Yritystoiminta, nykyaikainen asuminen ja työtavat vaativat toimivia tietoliikenneyhteyksiä. Kunta on ollut aktiivinen valokuituverkon saamiseksi muun muassa Keihässalmen ja lentokentän kehittyville alueille ja muuallekin kuntaan. Kunnanhallitus päätti alustavasta tuesta laajakaistaverkkojen rakentajille. Pyhtään alueelle haetaan nyt kunnan ja valtion tuella palveluntarjoajia Kymenlaakson liiton kilpailutuksen välityksellä.

Kuka sanoi, että etätyömahdollisuuksien lisäännyttyä ihmisiä ei saa enää toimistolle? Ainakin meillä kunnanviraston moderneissa tiloissa porukka näyttää viihtyvän tosi hyvin. Syynä on epäilemättä myös Pyhtään henkilöstön hyvä yhteishenki, jonka tammikuussa tehty uudenlainen henkilöstökyselykin vahvisti. Tavoitteena tänä vuonna on satsata asioihin, jotka henkilöstö kokee kaikkein merkityksellisimmiksi kyselyn perusteella. Tiedolla johtaminen on siis työntekijöiden erilaisten näkemysten kuulemista ja niiden perusteella kehittämistä ja kehittymistä entistäkin paremmaksi työnantajaksi.

Pyhtäällä yhteisöllisyys korostuu monessa asiassa, mikä on meille iso valttikortti. Oiva esimerkki tästä on ollut villapaitakisa. Upeita Pyhtää-teemaisia neuleista kävi äänestämässä yli 800 henkeä, ja voittajaksi valittiin upea Pyhtään lohet -neule. Toinen alkuvuoden esimerkki on PyttisTV, jossa kerrotaan Pyhtään ruotsinkielisestä opetuksesta. Jakso on kerännyt huimasti jo yli 60 000 näyttökertaa.

Pyhtään valtuusto valitsi 6.2. Aleksi Kurjen uudeksi kunnanhallituksen puheenjohtajaksi. Hän on Suomen kautta aikain nuorin kunnanhallituksen puheenjohtaja – ja taas Pyhtää on kartalla tulevaisuuteen katsovalla ja ennakkoluulottomalla asenteella. Kun kunnan pian valmistuva vuoden 2022 tilinpäätöskin on ylijäämäinen, on Pyhtään alkuvuosi reippaasti plussan puolella.

Lisää uusi kommentti