Vaarallista jätettä kerätään Pyhtäällä lauantaina 23.9.

Kymenlaakson Jäte Oy järjestää vaarallisten jätteiden keräyskierrokset Kotkassa 16.9. ja Pyhtäällä 23.9. Kodin vaarallisten jätteiden lisäksi keräyksessä otetaan vastaan kodin sähkölaitteita ja metalliromua. Pyhtään kierroksella on mukana myös öljyn imuauto, joten pyhtääläiset voivat tuoda kodin jäteöljyt keräykseen myös tynnyrissä. Tyhjät tynnyrit jäävät tuojalle.

Vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet tulee toimittaa suoraan keräysautoihin. Pysähdyspaikoille ei saa jättää mitään jätteitä, eikä niitä saa tuoda paikalle etukäteen. Nestemäiset jätteet tulee tuoda keräykseen ehjissä ja tiiviisti suljetuissa pakkauksissa.

Kiertävät keräykset ovat maksuttomia. Ne on tarkoitettu avuksi niille asukkaille, joilla ei ole mahdollisuutta asioida jäteasemalla. Kodin vaaralliset jätteet, sähkölaitteet ja metalliromu otetaan maksutta vastaan myös Jumalniemen jäteasemalla. Kotitalouksien jäteöljyjä voi kuitenkin tuoda jäteasemalle vain pieniä eriä kerrallaan, ei tynnyrillisiä.

Vaarallisten jätteiden keräyksiä rahoitetaan jätehuollon perusmaksulla. Perusmaksun ansiosta toimialueen asukkaat saavat yhdenvertaisia ja monipuolisia jätehuollon palveluita.

 

Syyskuun kiertävä keräys Pyhtäällä

lauantai 23.9.

10.45–11.15  Lökören venesatama, Lökörentie

11.30–12.00  Salen parkkipaikan piha-alue, Malminsuontie 2

12.30–13.00  Keihässalmen satama, Keihässalmentie 60

13.30–14.00  Kirkonkylän ABC, Pyhtääntie 38–40

14.30–15.00  Hirvikosken koulu, Harjuntie 1631 A

 

Ohjeita keräykseen tulevalle

Vaarallisen jätteen keräykseen otetaan vastaan muun muassa kotitalouksien jäteöljyt, akut, paristot, maalit, lakat, energiansäästölamput, loisteputket ja lääkkeet. Jätteitä ei pidä sekoittaa keskenään, ja ne on hyvä tuoda keräykseen alkuperäisissä pakkauksissaan.

Metalliromun keräykseen otetaan vastaan kaikenkokoista metalliromua.

Sähkölaitteiden keräykseen otetaan vastaan kodinkoneita ja kodin elektroniikkaa.

Keräykseen ei oteta kyllästettyä puuta, ajoneuvojen kumirenkaita eikä asbestia.

Lisätietoja: Joni Korhonen, kenttätyönjohtaja, Kymenlaakson Jäte Oy, p. 040 724 2400