Palvelut

Lainaaminen

Pyhtään kirjastosta voi lainata aineistoa kaikilla Kyyti-kirjastojen korteilla. Lainat voi myös palauttaa mihin tahansa Kymenlaakson kirjastoon. Jos haluamaasi teosta ei löydy Pyhtään kirjaston kokoelmista, sen voi varata toisesta Kyyti-kirjastosta. Aineiston varaaminen Kymenlaakson kirjastoista on maksutonta

Laina-ajat

  • 4 viikkoa: kirjat, moniviestimet, äänikirjat, kielikurssit
  • 2 viikkoa: lehdet, cd-levyt, cd-rom-levyt, liikuntavälineet
  • 1 viikko: videot ja dvd-levyt, konsolipelit

Aineistotietokanta

Kyyti-tietokannassa on tiedot kaikkien jäsenkirjastojen aineistosta.

Voit kohdistaa haun myös tiettyyn kirjastoon eli voit hakea esim. pelkästään Pyhtään aineistoa.

Voit uusia lainojasi ja varata aineistoa. Uusimiseen ja varaamiseen tarvitset PIN-koodin, jonka saat kirjastosta. PIN-koodia ei anneta puhelimitse.

Langaton verkko

Asiakkaiden käytössä on maksuton langaton verkko. Verkko toimii kirjaston tiloissa.

Kirjaston langaton verkko löytyy laitteen yhteyksistä nimellä Kirjasto_vierailijaverkko. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla salasana on vierailija. Jos verkkoon on jo aikaisemmin kirjautunut, salasanaa ei enää tarvita.

Tutkijanhuone

Tarvitsetko väliaikaista työtilaa esimerkiksi opinnäytetyön tekemiseen tai muuhun projektiin? Voit varata kirjastosta tutkijanhuoneen käyttöösi.

Tutkijanhuoneen käyttö on maksutonta. Huoneen voi varata korkeintaan kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan.

Ikkunallisessa huoneessa on työpöytä ja -tuoli, avohyllyjä ja laatikostoja. Huoneessa ei ole tietokonetta, mutta siellä voi käyttää kirjaston langatonta verkkoa.

Musiikkia verkossa kirjastokortilla - Naxos Music Library

Pyhtään kirjasto tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden kuunnella maksuttomasti musiikkia internetissä Naxos Music Library -palvelun kautta.

Naxos Music Library on internetissä toimiva klassisen musiikin kuuntelupalvelu. Klassisen lisäksi valikoimissa on jonkin verran blues-, jazz- ja etnomusiikkia. Lisäksi sivuilla on tietoa säveltäjistä ja esittäjistä.

Käyttö on helppoa:

  • Kenttään Library card number kirjoitetaan Kyyti-kirjastokortin numero.
  • Kirjaudu sisään (Login).
  • Muista myös kirjautua ulos Log out –painikkeella, jotta käyttämäsi linja vapautuu seuraavalle käyttäjälle (yhtä aikaa voi olla kirjautuneena kymmenen Kyyti-kirjastojen asiakasta).
  • Kuuntelujakson enimmäispituus on kaksi tuntia.

Naxos-palvelun sivut ovat englanninkielisiä.