Pyhtää tahkosi poikkeusvuonnakin miljoonatuloksen

Pyhtään kunnan tilinpäätös vuodelta 2022 näyttää runsaan miljoonan euron ylijäämää. Tarkalleen kunnan tilikauden tulos on 1,09 miljoonaa euroa plussalla. Verotulot kasvoivat edellisvuodesta melkein neljä prosenttia eli lähes 900 000 euroa. Toimintakate kasvoi 1,4 miljoonaa euroa eli 4,6 prosenttia.

Vastaavasti sote-kustannukset nousivat 1,8 miljoonalla eurolla. Yhdentoista prosentin kasvun syynä ovat Kymsoten toiminnan päättyminen sote-uudistuksen yhteydessä ja siihen liittynyt lopullisten alijäämien kattaminen.

Tulopuolella kasvua kaukolämmön myynnistä ja Keihässalmesta

Pyhtään tuloja lisäsivät vuonna 2022 kaukolämpöverkoston myynti Loviisan Lämpö Oy:lle ja Keihässalmeen nousevan merenrantakylän tonttikauppa. Kaikkiaan tulot kasvoivat 562 000 eurolla.

– Hyvään tulokseen on syytä olla tyytyväinen, kun sekä tulo- että menopuolella vuosi oli poikkeuksellinen, sanoo Pyhtään kunnanjohtaja Terhi Lindholm.

– Kunnan omassa toiminnassa budjetin laadinta ja siinä pysyminen on viime vuosina ollut suhteellisen helppoa, meillä on ollut hyvä pohja. On myös syytä olla tyytyväinen siihen, että kunnan väkiluku on pysynyt aika lailla ennallaan, sanoo puolestaan Pyhtään kunnanhallituksen puheenjohtaja Aleksi Kurki.

Velkaa edelleen vajaat kolmetoista miljoonaa

Pyhtään lainamäärä pysyi suunnilleen edellisvuoden tasolla eli Pyhtäällä on nyt velkaa vajaat 12,9 miljoonaa euroa, missä on kasvua runsaat 350 000 euroa. Kunta pystyi kuitenkin rahoittamaan 3,4 miljoonan euron investointinsa pääasiassa tulorahoituksella.

Lisätietoja:

Terhi Lindholm, Pyhtään kunnanjohtaja 040 6708222

Aleksi Kurki, Pyhtään kunnanhallituksen puheenjohtaja 044 3248842

Kuva: Pyhtään kunta/Jari Korkki