Onnellisen vanhuuden pilottihanke esittäytyy Pyhtään kirjastossa 2.10.

Pyhtään kunnan ja Seurana Oy:n käynnistämä seniori-ikäisten yksinäisyyden torjumisen pilottihanke esittäytyy Pyhtään kirjastossa maanantaina 2.10. klo 10–11. Esittäytyminen on osa Pyhtään vanhustenviikon tapahtumia. Tilaisuus on yleisölle avoin, ja myös media on tervetullut tapahtumaan.

Pilottihankkeeseen valitaan viisi vanhusta, joille palkataan viisi eläkeikäistä seuranpitäjää. Seuralaiset tapaavat vanhuksia säännöllisesti esimerkiksi ulkoilun, jutustelun, asioinnin ja muun yhteisen tekemisen merkeissä.

– Valintaprosessi on aivan loppusuoralla, kertoo Pyhtään kunnan hyvinvointikoordinaattori Tytti Eriksson.

 

Paikalla myös pyhtääläislähtöinen Vuoden Mummu

Paikalla hankkeesta ovat kertomassa Seurana Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Mirka Saarinen sekä asiakasvastaava Juliane Moilanen. Mukana on myös nykyisin Vantaalla asuva pyhtääläislähtöinen Vuoden Mummu 2023 Aino Parkkonen.

– Teemme pilottiin valituille – ja myös seuralaisille – Ainone Oy:n tasapainoanalyysin. Samalla tapaamme tietysti muitakin pyhtääläisiä senioreita ja vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin, sanoo Seuranan toimitusjohtaja Saarinen.

Mirka Saarinen perusti Seuranan vuonna 2017 etsittyään sitä ennen turhaan säännöllistä ja luotettavaa seuraa omalle sotainvalidi-isälleen.
 

Lisätietoja:

Tytti Eriksson, Pyhtään hyvinvointikoordinaattori 050 4735717 

Mirka Saarinen, toimitusjohtajaSeurana Oy 040 555 3235

mirka.saarinen@seurana.fi

 

Kuva: Pyhtään kunta/Jari Korkki