Hallinto-oikeus hylkäsi Pyhtään lentokentän asemakaavasta tehdyn valituksen

Itä-Suomen hallinto-oikeus on hylännyt Pyhtään lentokentän alueen asemakaavasta tehdyn valituksen, jonka oli tehnyt Luonnollisesti Pyhtää ry. Pyhtään kunnanvaltuusto oli hyväksynyt lentokentän alueen asemakaavan 4.9.2023.

 

Hallinto-oikeus hylkäsi valituksessa olleet perustelut kaikilta osin. Oikeuden mukaan Pyhtään kunnanjohtaja ei ollut esteellinen asian käsittelyssä, sillä lentokenttähankkeen edistäminen kuuluu kunnanjohtajan tavanomaisiin työtehtäviin. Asemakaavan sisältö ei myöskään ole lainvastainen, ja sitä varten on tehty riittävät selvitykset muun muassa maaperän puhdistamisesta ja aurinkovoiman sijoittamisesta. Erikseen hallinto-oikeus totesi, ettei kaavan nimeäminen Pyhtään lentokentän asemakaavaksi tehnyt siitä lainvastaista, vaikka kyse on lentopaikasta.

 

Pyhtään kunta ja lentokenttä tyytyväisiä oikeuden päätökseen

 

Pyhtään kunnanjohtaja on ratkaisusta mielissään.

– Hallinto-oikeuden ratkaisu vastaa kaikilta osin käsitystämme kaava-asiasta ja mahdollistaa lentokentän alueen kehittämisen käynnistämisen toden teolla, iloitsee Pyhtään kunnanjohtaja Terhi Lindholm.

Myös Pyhtään lentokentän omistajan Redstone Aero Oy:n toimitusjohtaja Esa Korjula on päätökseen tyytyväinen.

– Lentokentän infrastruktuurin rakentaminen voi vihdoin alkaa. Vuosia jatkuneen valitusruljanssin takana on koko ajan ollut yksi ja sama taho. Toivoa sopii, että kaavavalituksen kaatuminen hiukan hillitsee valitustehtailua jatkossa, Korjula sanoo.

 

Lisätietoja:

Terhi Lindholm, Pyhtään kunnanjohtaja 040 6708222

 

Kuva: Pyhtään kunta/Carl Svanfält

Kuvateksti: Asemakaava mahdollistaa infran rakentamisen Pyhtään lentokentän alueella.