Eagle Products ja ST Building Services nappasivat Pyhtään yrityspalkinnot

Pyhtään kunnan ja Pyhtään Yrittäjien vuoden 2023 yrityspalkinnon saa Pyhtään Siltakylässä toimiva Eagle Products Oy. Palkintoa perustellaan pitkäaikaisesta, kehittyvästä ja kansainvälisestä yritystoiminnasta erikoisalalla.

Vuodesta 2004 nykyisellä nimellään toiminut yritys valmistaa työ- ja pelastusveneiden laskemisessa käytettäviä pikalaukaisukoukkuja (marine hooks) etupäässä Pohjois-Amerikan markkinoille.

– Lähin kilpailijamme on Norjassa, kertoo Eagle Productsin toimitusjohtaja Tom Falck, joka itse aloitti yrityksessä harjoittelijana jo edellisen omistajan aikana.

‒ Kun edellinen omistajapari halusi vetäytyä eläkkeelle, nappasimme Eagle-tuotenimen koko yrityksen nimeksi.

 

Nuoren yrittäjän palkinto aktiiviselle toimijalle

Pyhtään nuoren yrittäjän palkinnon 2023 saa puolestaan Saku Tervosen kesäkuussa 2021 perustama ST Building Services. Yrityksen toimialana on kaikenlainen rakentaminen Pyhtään ja Kotkan alueella. Palkinnon perusteluna on omalla toiminnallaan positiivista esimerkkiä näyttävän nuoren yrittäjän aktiivisuus. Pyhtäällä nopeasti tunnetuksi tullut Tervonen toimii aktiivisesti myös Pyhtään Yrittäjissä ja vapaaehtoistehtävissä.

Pyhtään yrityspalkinnot jaettiin kehitysyhtiö Cursorin alueellisessa Yrittäjägaalassa Kotkan Satama Areenalla tiistaina 5.9.2023. Syyskuun viides on valtakunnallinen Yrittäjän päivä.

 

Lisätietoja:

Terhi Lindholm, Pyhtään kunnanjohtaja 040 6708222

Mikko Almgren, puheenjohtaja, Pyhtään Yrittäjät 044 5558999

 

kuva: Pyhtään kunta/Jari Korkki