Peruskivijalka kunnossa

Mikko Almgren

Ja alussa oli autot

Intohimo autoihin ja motorsportiin vei minut mennessään jo pienestä pitäen. Ensimmäinen oma mökkiauto oli Fiat 127, jonka ajo-ominaisuuksiin pääsin tutustumaan 6-vuotiaasta alkaen. Meillä oli kahden kilometrin mittainen metsäpätkä, jolla opeteltiin ajoa kaikki kesät kaksi vuotta vanhemman veljeni kanssa.

Oman yrityksen perustaminen oli luonnollinen siirtymä koulujen jälkeen, kun palasin opiskelemasta Saksasta. Perustin oman tapahtumien tuottamiseen keskittyvän yritykseni vuonna 2004.  Nykyään teemme yrityksille ja ryhmille suunnattuja tapahtumia ympäri Suomen moottoriradoilla ja kartingin parissa kaikkiaan neljässä pisteessä. Asiakasryhmiä käy useampia satoja Alastarolla, uudella Kymiringillä, karting-hallillamme Ruotsinpyhtäällä sekä talvisin Tahkolla.

Olemme saaneet toiminnan täysin ympärivuotiseksi useamman toimipisteen ansiosta. On mahtavaa päästä tekemään työkseen asioita, joista pitää äärettömän paljon.

Tie Pyhtäälle

Pyhtäälle päädyimme rakentamaan omakotitalon, kiitos pyhtääläisen vaimoni, mutta myös hyvän ja joustavan tonttitarjonnan vuoksi. Vaimoni 2001 perustettu yritys on toiminut Pyhtäällä vuodesta 2006. Myös oma yritykseni muutti myös perässämme Pyhtäälle Kotkasta.

Kaikki täällä on lähellä: lasten koulut, tarhat, kaupat, harrastukset jne. Tästä syystä Pyhtäällä on hyvä myös yrittää. Peruskivijalka on Pyhtäällä kunnossa. Se, jos mikä luo hyvän yrittämisen perustan. Tämän lisäksi kunnan virkamiehet ovat helposti lähestyttävissä asiassa kuin asiassa. Vastauksia ei tarvitse odotella viikkotolkulla, vaan ihan sähköpostilla tavoitat tarvittaessa helposti vaikka kunnanjohtajan.

Minut kutsuttiin Pyhtään Yrittäjien puheenjohtajaksi reilu vuosi sitten. Tänä aikana olen päässyt lähemmin tutustumaan useisiin muihin yrittäjiin ja yrityksiin. Tänä aikana on muodostunut positiivinen kuva tästä meidän Pyhtään yrityskentästä. Meillä on laajaa osaamista monilla eri toimialoilla. Yhdessä kunnan virkamiesten kera kokoonnumme säännöllisesti elinkeinotoimikunnassa ajankohtaisten asioiden tiimoilta. Täällä kehitämme yhdessä tulevaa, vielä elinvoimaisempaa Pyhtäätä.

Pyhtää kartalla

Pyhtäällä on nyt hieman reilu 200 yritystä. Näistä suurin osa on mikroyrityksiä, eli yhden tai muutamia työntekijöitä työllistäviä. Ja leijonan osa näistä yrittäjistä on tietenkin pyhtääläisiä. Myös isot konsernit, esimerkkinä Pyroll Group on pyhtääläinen perheyritys. Hienoja yritystarinoita ja Pyhtään kartalle viemistä on tehty jo heidän ja muiden yritysten toimesta jo vuosia. Näitä arvostetaan.

Uusia yrityksiä ja asukkaita houkutellaan kaikenlaisin keinoin joka kunnassa ja kaupungissa. Täällä Pyhtäällä on lähdetty viemään positiivista sanomaa kaikenlaisen uuden, aidon tekemisen kautta ja pitkällä juoksulla se tulee olemaan palkitsevaa. Jo nyt muut kunnat katsovat sivusta, että miten nuo Pyhtäällä tekevät tuon kaiken. Tämän toiminnan kautta saadaan uusia asukkaita ja sitä kautta myös uusia yrityksiä Pyhtäälle.

Pyhtäällä on tarjolla myös toimitiloja ja tontteja on. E18-moottoritie vie Helsinkiin alle tunnissa, jos sinne on tarvetta mennä. Muuttuneessa yritysmaailmassa iso osa työstä on siirtynyt etätyöhön ja koronakevät vielä nopeutti tätä prosessia. Tulevaisuudennäkymät Pyhtäällä ovat erittäin positiiviset, sillä väestökehitys tulee olemaan positiivista varmasti pitkään ja kaikenlaista uutta puuhataan. Pyhtää on kartalla.

Mikko Almgren
Pyhtään Yrittäjät ry
Eagle Motorsport Ky