Tech Runway oli menestys myös Pyhtään kunnalle – Pyhtää kutsuu Suomen lentokenttäpaikkakunnat koolle

Pyhtään lentokentälle noin kolme ja puolisataa messuvierasta ja alan ammattilaista torstaina 1.9. koonnut Tech Runway 2022 -ilmailu- ja messutapahtuma oli menestys myös Pyhtään kunnalle. Mielenkiintoisten keskustelujen jatkoksi Pyhtää kutsuu Suomen lentokenttäpaikkakunnat yhteiseen neuvonpitoon.

– Lentokenttäpaikkakunnat kaipaavat yhteistä edunvalvontaa, ja muutakin yhteistyötä tarvitaan, kiteyttää Pyhtään kunnanjohtaja Terhi Lindholm päivän antia.

Kutsu on avoin kaikille Suomen lentokenttäpaikkakunnille, eikä paikkakunnan tai sen lentokentän koolle ole asetettu mitään ennakkoehtoja.

Seuraava Tech Runway ensi elokuussa

Pyhtään Tech Runwaysta on lyhyessä ajassa kehittynyt yksi ilmailualan johtavista ammattilaistapahtumista Suomessa. Kolmatta kertaa järjestettyyn tapahtumaan oli tälläkin kertaa saatu useita valovoimaisia ulkomaisia puhujia kuten Cranfieldin yliopiston Aerospace-osaston johtaja Iain Gray Britanniasta, SAAB Digital Aircraft Solutionsin varatoimitusjohtaja Niclas Gustavsson Ruotsista ja Rolls Royce Electrical Norwayn toimitusjohtaja Sigurd Øvrebø Norjasta. SAABin lisäksi tapahtuman pääyhteistyökumppani oli puolustus- ja ilmailuteollisuuden kattojärjestö PIA ry.

Seuraavan Pyhtään Tech Runway -tapahtuman päivämäärä on sekin jo tiedossa: Tech Runway 2023 järjestetään 31.8.2023.

LIFT-tutkimuskeskus virallisesti käyntiin

Pyhtään kunta on omalla panoksellaan mukana myös LIFT-tutkimuskeskuksessa, joka avattiin virallisesti Tech Runway 2022 -tapahtumassa. LIFTin isäntäorganisaationa toimivan Redstone AERO Oy:n lisäksi keskuksessa ovat mukana muun muassa Teknologian tutkimuskeskus VTT, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK ja Paikkatietokeskus FGI.

 

Lisätietoja:

Terhi Lindholm, Pyhtään kunnanjohtaja 040 6708 222

Kuva: Pyhtään kunta/Jari Korkki