Pyhtäältä Pöydältä -tapahtuma saamassa jatkoa – ”Olisi tylsää jättää homma yhteen kertaan”

Pyhtäällä viikonvaihteessa ensimmäistä kertaa järjestetty Pyhtäältä Pöydältä -keskustelutapahtuma on saamassa jatkoa. Tapahtuman järjestäjät olivat kokonaisuuteen tyytyväisiä, vaikka sade hiukan häiritsi maksuttoman yleisöpäivän eli lauantain keskusteluja. Pyhtäällä suunnitellaan kuitenkin jo jatkoa tapahtumalle, joka näin ensimmäisellä kerralla oli osa Pyhtään kunnan 675-vuotisjuhlallisuuksia.

Itse tapahtuman järjestelyt olivat maailmanluokkaa, ja olisi tylsää jättää homma yhteen kertaan, pohtii Pyhtään vt. kunnanjohtaja Tommi Koskinen.

Varmaan saimme kuitenkin hyvää oppia, jota kannattaa hyödyntää seuraavilla kerroilla, Koskinen lupailee.

Uuden suunnittelu alkaa elokuussa
Pyhtäältä Pöydältä -tapahtuman vastaava tuottaja, Pyhtään Kulttuuritalon hallituksen jäsen Vesa Ristimäki lupailee hänkin, että seuraavan kesän suunnittelu voisi alkaa jo elokuussa.

Antaa nyt ihmisten pitää kesälomansa ja katsotaan niiden jälkeen, missä mennään. Silloin on Pyhtään uusi kunnanjohtaja Terhi Lindholmkin jo remmissä, Ristimäki toteaa.

Ristimäen mukaan tapahtuma täytti sille asetetut odotukset haasteista huolimatta.

Isoin haaste ennakkoon oli löytää ajankohta, joka sopii kaikille. Alkukesän kiivas puoluekokousruuhka ja juhannukselta alkavat lomat käytännössä jättivät meille vain yhden vaihtoehdon.

Ristimäki iloitsee erityisesti keskustelujen korkeasta tasosta sekä siitä, että ihmiset myös kuuntelivat toisiaan.

Suomen tulevaisuuden eteen täytyy kokoontua, puhua, kuunnella ja ymmärtää toisiamme vuosittain. Teemat varmasti osin vaihtuvat ensi vuodeksi, mutta se on ainoa keino viedä keskustelua eteenpäin.

Suora lähetys keräsi nelinumeroisen katsojaluvun
Pyhtään viestintä- ja markkinointiasiantuntija Jari Korkki – joka toimi myös osassa keskusteluista vetäjänä – on hänkin tyytyväinen uuteen keskustelutapahtumaan. Korkki muistuttaa, että myös suora livestriimaus keräsi varsinkin perjantaina nelinumeroisia katsojalukuja.

Lisätietoja:

Tommi Koskinen, Pyhtään vt. kunnanjohtaja 046 922 8207
Vesa Ristimäki, vastaava tuottaja 040 505 1007

 Kuvateksti: Vesa Ristimäki ja Jari Korkki olivat tyytyväisiä ensimmäiseen Pyhtäältä Pöydältä -tapahtumaan ja lupailevat keskusteluille jatkoa.
Kuva: Pyhtään kunta/Jussi Lähde