Pyhtää käynnistää onnellisen vanhuuden pilottihankkeen

Pyhtää ja Suomen ensimmäinen vanhusystäväyritys Seurana Oy käynnistävät ainutlaatuisen hyvinvointipilotin kunnan seniori-ikäisten hyvinvoinnin tukemiseksi. Hanke palvelee yksinäisyyttä kokevien vanhusten lisäksi myös työhön palkattavia eläkeikäisiä seuranpitäjiä.

Pilottiin valittavat viisi vanhusta saavat oman seuralaisen, joka tapaa heitä säännöllisesti ulkoilun, jutustelun, asioinnin tai vaikkapa tuolijumpan, ruuanlaiton ja yhteisen tekemisen merkeissä. Merkitykselliseen vanhusystävätyöhön rekrytoidaan viisi eläkeikäistä seuralaista.

Ensimmäisenä kuntana Suomessa Pyhtää tarjoaa lisäksi sekä asiakkaille että seuralaisille suomalaisen Ainone Oy:n tasapainomittausanalyysin ja kaatumisia ennaltaehkäisevän harjoittelun kotona asumisen ja hyvinvoinnin tueksi.

– Haluamme nähdä, miten seuranpito virkistää niin senioreita kuin työhön palkattavia eläkeikäisiä seuralaisia. Myös tasapainon kehittäminen kiinnostaa, toteaa Pyhtään kunnan hyvinvointipalveluista vastaava rehtori Sari Hakulinen

– Uskon, että yhteiset kiireettömät hetket oman seuralaisen kanssa lisäävät sekä vanhuksen että seuranpitäjän hyvinvointia ja toimintakykyä, sanoo Seuranan perustaja Mirka Saarinen.

– Ikääntyminen ja sairastaminen vähentää vääjäämättä sosiaalisia kontakteja: ystävät eivät joko itse enää pääse kylään tai sitten sairastuminen pelottaa ja ei uskalleta enää kyläillä.

Saarinen perusti Seuranan vuonna 2017 etsittyään turhaan säännöllistä ja luotettavaa seuraa omalle sotainvalidi-isoisälleen.

 

Lisätiedot:

Sari Hakulinen, Pyhtään hyvinvointipalvelut 044 767 6640

Mirka Saarinen, toimitusjohtajaSeurana Oy 040 555 3235

mirka.saarinen@seurana.fi

Käytännön asiat 18.9.–

Tytti Eriksson, Pyhtään hyvinvointikoordinaattori 050 4735717

 

Kuva: Pyhtään kunta/Jari Korkki