Sinustako matkailuopas Pyhtäälle

Kotkan matkailuoppaat järjestävät yhdessä Kotkan opiston kanssa
matkailuoppaan peruskurssin

Matkailuoppaan peruskurssille voi osallistua kaikki opastustyöstä sekä paikkakunnan historiasta ja nykypäivän tilanteesta kiinnostuneet aikuiset. Oppaita tarvitaan palvelemaan kotimaisia matkailijoita ja matkailijaryhmiä sekä ulkomaisia vieraita Pyhtään ja Kotkan alueille. Yhdistyksen toiminta-alue on sekä Pyhtää että Kotka. Haminassa ja Loviisassa toimii omat yhdistykset.

Varsinaisia pääsyvaatimuksia kurssille ei ole, mutta kurssille osallistuvan odotetaan auktorisoituvan viralliseksi matkailuoppaaksi Pyhtäälle ja toimivan jatkossa Kotkan Matkailuoppaat ry:n toimivaltaisena jäsenenä. Lisäksi kielitaito on toivottavaa ja työtilaisuuksia lisäävää.

Matkailuoppaan työtä tehdään freelancerina. Opastustyö on lisä toimeentuloon ja joillekin kiinnostava harrastus. Peruskurssin jälkeen voi lähteä jatkamaan opintojaan ja suorittaa esimerkiksi ammattitutkinnon. Tulevaisuudessa voi kouluttautua vaikka matkanjohtajaksi suomalaisille tai ulkomaalaisille ryhmille.

Matkailuoppaan peruskurssi alkaa 2.10.2023 Opintokeskus Karhussa Karhulassa ja viikoittaiset oppitunnit pidetään maanantai-iltaisin klo 17.50-19.20. Lisäksi kohdekäyntejä tehdään yhdessä sovittuina aikoina. Ensimmäinen jakso päättyy tammikuun 2024 lopussa. Helmikuusta toukokuuhun 2024 on kurssin jatko-osa, jossa keskitytään opastustekniikkaan, kohdekäynteihin ja muihin oppaan työtehtäviin. Tavoitteena on, että opiskelijat olisivat keväällä 2024 auktorisoituja Kotkan matkailuoppaita Pyhtään ja Kotkan alueella. Halutessaan voi kuitenkin auktorisoitua vain Pyhtään alueelle.

Kotkan matkailuoppaat ry:hyn kuuluu tällä hetkellä 17 jäsentä. Kukaan heistä ei asu Pyhtäällä, joten tarvetta olisi pyhtääläisille oppaille. Pyhtään seurakunta on myös kiinnostunut henkilöistä, jotka pystyvät esittelemään kirkkoa ja kirkon historiaa.

Jokainen tekee opastustyötä freelancer pohjalta. Suomen kielen lisäksi he opastavat ruotsiksi, englanniksi, norjaksi, saksaksi, viraksi, venäjäksi sekä kiinaksi. Kysyntää olisi näiden lisäksi mm. ranskan, espanjan ja italian kielen taitajista.

Lisätietoja koulutuksesta ja matkailuoppaan työstä:

varapj. Satu Sokura puh. 040 5866 223; sähköposti soksa8@gmail.com

puheenjohtaja Nina Rauhala; sähköposti nina.rauhala@kymp.net