Lentopaikkakuntien verkosto esitteli tavoitteitaan – ”Uudet käyttövoimat mullistavat lentoliikenteen ensi vuosikymmenellä”

Valtakunnallinen lentopaikkakuntien verkosto esitteli keskiviikkona Helsingissä tavoitteitaan hallitusohjelmaan kirjattuun lentoliikennestrategiaan. Verkoston keskeinen viesti on, että nykyistä lentokenttien verkostoa ei kannata vaarantaa ilmailun suuren murroksen kynnyksellä.

– Ammumme itseämme omaan jalkaan, jos pidämme lentämistä jonkinlaisena ilmastonmuutoksen pahiksena. Uudet käyttövoimaratkaisut mullistavat ilmailun ensi vuosikymmenellä, sanoo Seinäjoen Lentoasema Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juhani Pakari.

Tällä Pakari tarkoittaa etenkin sähkö- mutta myös vetykäyttöisiä lentokoneita.

Pyhtää kehityksen etujoukoissa

Pyhtään kunta ja Pyhtään kunnanjohtaja Terhi Lindholm toimii valtakunnallisen verkoston koollekutsujana siitäkin syystä, että Pyhtään lentokenttä toimii sähköisen ilmailun kehittämisen pilottihankkeena.

– Haluamme, että hallitus ottaa lentoliikennestrategiassa huomioon alueelliset lentokenttäpaikkakunnat. Pyhtää haluaa ottaa tässä vastuuta ja roolia, ja samalla saamme tietysti huomiota ja näkyvyyttä paitsi pienemmille lentopaikkakunnille myös Pyhtäälle itselleen, sanoo kunnanjohtaja Lindholm.

Lisätietoja:

Terhi Lindholm, Pyhtään kunnanjohtaja 040 6708222

Liite:

Näkökulmia lentoliikennestrategian valmisteluun -asiakirja

Kuva: Pyhtään kunta/Jari Korkki

Liitetiedosto