Keihässalmen kaava sai lainvoiman Pyhtäällä – Merenrantakylähanke pääsee vihdoin etenemään

Lailliset esteet Pyhtäälle kaavaillun Keihässalmen merenrantakylän toteuttamiselle ovat poistuneet. Itä-Suomen hallinto-oikeus hylkäsi juhannuksen alla Keihässalmen asemakaavasta tehdyt valitukset. Kun asiassa ei ole määräaikaan mennessä haettu valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta, on Keihässalmen kaava tullut lainvoimaiseksi heinäkuun lopulla.

Eero Lehti on valmis käynnistämään hankkeen ilman viivytyksiä

Pyhtäällä tiistaina vieraillut Keihässalmen merenrantakylän puuhamies, yrittäjä ja entinen kansanedustaja Eero Lehti on tyytyväinen valituskierteen päättymiseen. Hän sanoo nyt olevansa valmis käynnistämään hankkeen hyvinkin pikaisesti.

  • Pyhtään kunta on menettänyt parin vuoden viivästyksen aikana miljoonia euroja, kun lasketaan mukaan kauppahinta ja saamatta jääneet verotulot, arvioi yrittäjä Eero Lehti.
  • Markkinatilanne on nyt sellainen, että meidän pitää panostaa laatuun. Ei kannata puhua mistään mökkikylästä, moderni merenrantakylä on lähempänä totuutta, Lehti sanoo.

Kylään on tarkoitus rakentaa noin viisikymmentä pysyvään asumiseen soveltuvaa taloa.

Pyhtään uusi kunnanjohtaja Terhi Lindholm tyytyväinen

Pyhtään kunnanjohtajana elokuun alussa aloittanut Terhi Lindholm on luonnollisesti tyytyväinen, kun Keihässalmi viimein nytkähtää eteenpäin.

  • Etätyön yleistyminen on lisännyt kysyntää laadukkaalle asumiselle. Kokonainen uusi merellinen asuinalue lisää merkittävästi Pyhtään vetovoimaa uusille asukkaille – varsinkin kun alueelta on nopea yhteys pääkaupunkiseudulle. Keihässalmen merenrantakylään tuleva kunnallistekniikka antaa hyvät mahdollisuudet kehittää jatkossa myös lähialueita, Lindholm kiittelee.

Pyhtään kunta on aloittanut Keihässalmen asemakaavoituksen jo vuonna 2013. Esisopimus Eero Lehden kanssa tehtiin alun perin 2018. Esisopimuksen mukaan Lehti ostaa alueen perustettavan yhtiön lukuun 450 000 eurolla.

Lisätietoja:

Terhi Lindholm, Pyhtään kunnanjohtaja 040 6708222
Eero Lehti, yrittäjä, kauppaneuvos 0400 461577

Kuvateksti: Pyhtään kunnanjohtaja Terhi Lindholm ja yrittäjä Eero Lehti olivat tiistaina Pyhtäällä yhtä hymyä. Keihässalmen kehittäminen voi vihdoin alkaa.

Kuva: Pyhtään kunta/Jari Korkki