Kaunissaari

Pyhtään Kaunissaari on kesäparatiisi vailla vertaa. Upeiden merimaisemien jälkeen rantaudut kylänlahteen, josta johtaa tie idylliseen kalastajakylään. Saaren venevajat, kapeat kujat ja upeat pihat tuovat tuulahduksen menneestä ajasta ja pääset mukaan aitoon saaristolaistunnelmaan. Kalastajakylän alue muodostaa valtakunnallisesti merkittävän perinnemaiseman ja on sellaisenaan suojeltu. Saaren seesteisessä luonnonmaisemassa on helppo rauhoittua ja nauttia kesästä.

Suuret hiekkarannat saaren itäkyljessä ovat ainutlaatuiset ja tarjoavat auringosta nauttivalle loistavat puitteet. Hautausmaan alapuolelle jäävä hiekkaranta sopii perheen pienimmille, sillä se on riittävän matala ja lähempänä kalastajakylää.

Palvelut

Saaristolaismuseosta taidegalleriaan

Saaristolaismuseossa voi tutustua esineiden ja kertomusten kautta siihen, millaista elämä on ennen ollut ulkomeren saarella. Saaresta löytyy taidegalleria, kahvila, kauppa, ravintoloita sekä myyntipisteitä joista voi ostaa savustettua kalaa ja käsitöitä. Saarella voi myös majoittua.

Vaikkei omistaisi omaa venettä, Kaunissaareen on helppo tulla yhteysaluksilla, jotka kulkevat Kotkan Sapokasta.

Satama
60° 20,7’N 26° 46,5’ E

Pyhtään kunnan ylläpitämä vierasvenesatama palvelee Kaunissaareen saapuvia veneilijöitä. Veneilijöiden käytössä on jätepiste, ulkokäymälät, juomaveden ottopiste, sähkönkäyttö on mahdollista omilla jatkojohdoilla, grillitupa ja peseytymispaikka, jossa on suihku. Vierasvenesatama sijaitsee kyläalueella, joten saaren muut palvelut ovat aivan sataman tuntumassa.

Vierasvenepaikat
Varataan ja maksetaan sähköisesti ennakkoon  www.satamapaikka.com  tai QR -koodilla paikan päällä.

Satama on avoinna 17.5.-8.9.2024.

Satamaisäntä palvelee satamassa:
Toukokuun kolmannen kalenteriviikonlopun perjantain ja juhannusviikon keskiviikon välisenä aikana satamaisäntä on venesataman kävijöiden tavoitettavissa päivittäin puhelimitse klo 08-21 välisenä aikana ja tarvittaessa paikan päällä tarpeen mukaan.

Juhannusviikon torstain ja koulujen alkamista edeltävän viikon sunnuntain välisenä aikana satamaisäntä on paikalla satamassa päivittäin klo 10–17. Lisäksi tavattavissa sataman välittömässä läheisyydessä päivittäin klo 17-20 välisenä aikana sekä tavoitettavissa päivittäin puhelimitse klo 08-21 välisenä aikana.

Koulujen alkamisviikon maanantain ja syyskuun toisen viikonlopun sunnuntain välisenä aikana satamaisäntä on paikalla satamassa perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-17. Lisäksi satamaisäntä on tavoitettavissa päivittäin puhelimitse klo 08-21 välisenä aikana ja tarvittaessa paikan päällä tarpeen mukaan.

Satamaisäntä:
P. +358 44 7699213
Sähköposti: infokaunissaari.fagero@gmail.com

Yhteysalusliikenne

Saareen kulkee maksuton, valtion järjestämä yhteysalusliikenne. Yhteysalukset liikennöivät Kotkan Kuusisen satamasta. Kesäaikataulut löytyvät 2023 TÄÄLTÄ

M/S Otava on Finferries- varustamon uusimpia aluksia ja se on rakennettu nimen omaan Kotkan alueen liikennöintiä varten. Alus pystyy kuljettamaan useampia autoja etukannella ja kykenee kuljettamaan merkittävän määrän rahtitavaraa. Matkustajille on tiloja aluksen matkustamossa ja ulkokansilla. Otavalta löytyy wc ja kahviautomaatti. Otavan matka-aika Kaunissaareen on noin 1,5 tuntia

M/S Tekla liikennöi Kuusisen satamasta. Aluksella on sisätiloja, kahvio anniskeluoikeuksin, wc ja ulkotiloja. Aluksen lastikannelle mahtuu merkittävä määrä rahtia, mutta suurempien tavara-erien kuljettaminen vaatii paikkavarauksen alukselta. Teklan matka-aika Kaunissaareen on noin 1h 20 min.Pyhtään satamat