Kaunissaaren satama-alueen kilpailutus on käynnistetty

Etsimme kumppania Pyhtään Kaunissaaren satama-alueen suunnitteluun ja toteutukseen. Haussa on yrittäjähenkinen toimija, jolla on taloudelliset mahdollisuudet, verkostot ja osaaminen kehittää, investoida ja operoida sataman palveluita. Tavoitteena on tehdä Kaunissaaresta Itäisen Suomenlahden houkuttelevin veneilykohde.

Kaunissaari

Kesäparatiisi Itäisellä Suomenlahdella

Pyhtään Kaunissaari on kesäparatiisi vailla vertaa. Upeiden merimaisemien jälkeen rantaudut kylänlahteen, josta johtaa tie idylliseen kalastajakylään. Saaren venevajat, kapeat kujat ja upeat pihat tuovat tuulahduksen menneestä ajasta ja pääset mukaan aitoon saaristolaistunnelmaan. Kalastajakylän alue muodostaa valtakunnallisesti merkittävä perinnemaiseman ja on sellaisenaan suojeltu. Saaren seesteisessä luonnonmaisemassa on helppo rauhoittua ja nauttia kesästä.

Suuret hiekkarannat saaren itäkyljessä ovat ainutlaatuiset ja tarjoavat auringosta nauttivalle loistavat puitteet. Hautausmaan alapuolelle jäävä hiekkaranta sopii perheen pienimmille, sillä se on riittävän matala ja lähempänä kalastajakylää.

Palvelut

Saaristolaismuseosta taidegalleriaan

Saaristolaismuseossa voi tutustua esineiden ja kertomusten kautta siihen, millaista elämä on ollut ulkomeren saarella. Saaresta löytyy taidegalleria, kahvila, kauppa, myyntipisteet, joista voi ostaa savustettua kalaa ja käsitöitä sekä legendaarinen ravintola Kaunissaaren Maja. Saarella voi myös majoittua, sitä varten on tarjolla vuokrattavia lomamökkejä. Vaikkei omistaisi omaa venettä, Kaunissaareen on helppo tulla yhteysaluksilla, jotka kulkevat Kotkan Sapokasta.

Satama

Pienvenesatama palvelee veneilijöitä

Nykyisellään Pyhtään kunnan ylläpitämä vierasvenesatama palvelee Kaunissaareen saapuvia veneilijöitä. Veneilijöiden käytössä on jätepiste, ulkokäymälät, juomaveden ottopiste, sähkönkäyttö on mahdollista omilla jatkojohdoilla, grillitupa ja peseytymispaikka, jossa on suihku. Saunapalveluita tarjoaa Ravintola Kaunissaaren Maja, josta sauna on varattava etukäteen. Vierasvenesatama sijaitsee kyläalueella, joten saaren muut palvelut ovat aivan sataman tuntumassa.

Sataman kehittäminen

Tavoitteena Itäisen Suomenlahden houkuttelevin matkailu- ja veneilykohde

Pyhtään kunta käynnisti sataman kehittämisen, sillä vierasvenepaikkojen määrä (50 kpl) ei ollut riittävä saareen haluaville vierailijoille. Satamaa on laajennettu, satama-allasta ruopattu ja aallonmurtajaa siirretty ja laajennettu. Laajennuksen jälkeen on tavoitteena tarjota vierasvenepaikkoja jopa 200 veneelle. Lisäksi saareen on rakenteilla Kymen Veden vesijohto.

Pyhtään kunta tarjoaa nyt kaupalliselle kumppanille aitiopaikan kehittää Kaunissaaren satama-alueelle viihtyisään saaristolaismiljöön henkeen sopivia matkailupalveluita. Näitä ovat esimerkiksi vierasvenesatama laitureineen ja palveluineen, ravintola, sauna sekä majoituspalveluita. Kumppanilla on myös mahdollista järjestää ja operoida kaupallista vuoroliikennettä Kaunissaaren satamassa. Haluamme nyt kuulla kumppanihaun kautta ideoita ja ajatuksia, minkälaisella konkreettisella suunnitelmalla juuri sinä lähtisit Kaunissaaren satama-aluetta kehittämään!   


Lisätietoja:

Jouni Eho
kunnanjohtaja
p. 044 767 6674
jouni.eho@pyhtaa.fi

Janne Kaulio
tekninen johtaja
p. 044 357 5503
janne.kaulio@pyhtaa.fi