Liikunta

Vilinää Pyhtäällä -postilaatikot

Pyhtään kylissä sijaitsevat Vilinää Pyhtäällä postilaatikot sisältävät monipuolisia vinkkejä liikkumisen ja aktiivisuuden lisäämiseksi. Postilaatikoilta voit löytää vinkkejä muun muassa luontoliikuntaan, liikuntahaasteita, kuntokortteja sekä liikuntaan ja hyvinvointiin liittyviä tiedotteita.

Postilaatikot löytyvät:

Huutjärvi yläkentän kopin seinusta, Huutjärventie 56

Hirvikoski Hirvikosken koulu, Harjuntie 1631 A

Purola Pyttis svenska skola luistelukopin seinusta, Kirkkotie 448

Munapirtti Moborgin seurantalo, Tuskasvägen 139

Pyhtään Kirkonkylä seurakuntatalo, Pappilantie 5

Pyhtään pyörävaellus

Pyhtään pyörävaelluksen tarkoituksena on kerätä rastikohdekoodeja pyörävaelluskorttiin aikavälillä 10.5.-30.9.2023. Rastikohteet ovat punaisia/vihreitä postilaatikoita, joita on sijoitettu yhteensä 16 kappaletta eri puolille Pyhtäätä sekä Kaunissaareen 2 kappaletta bonuslaatikoita.

Postilaatikot tunnistat oranssista Pyhtään logolla varustetusta teippauksesta. Laatikon sisällä on vihko, johon on tarkoitus kirjata nimi ja päivämäärä, jolloin olet rastilla käynyt. Muista merkitä myös pyörävaelluskorttiin päivämäärä ja kohde, jossa olet käynyt. Vihon etusivulla on tavu tai sana, joka on tarkoitus kerätä talteen.  Muodosta tavuista/sanoista oikeassa järjestyksessä Pyhtääläisiä nähtävyyksiä.

Pyörävaelluksen kortteja löytyy jokaisesta postilaatikosta, kirjastolta sekä Pyroll Areenalta.

Pyörävaelluksen voit helposti yhdistää 1.5.-30.9. välisenä aikana poljettavaan kilometrikisaan. Rekisteröidy kilpailuun osoitteessa: http://www.kilometrikisa.fi/teams/join/

Joukkueen nimi: Pyhtääpolkee

Osallistumiskoodi: pyhtaa2023

Muistathan noudattaa liikennesääntöjä sekä jokamiehenoikeuksia ja velvollisuuksia reitin varrella ja ottaa muut liikkujat huomioon.

Pyörävaelluskortin 30.10.2023 mennessä Pyhtäänlinnan infoon palauttaneiden kesken arvotaan pieniä tuotepalkintoja. Lisätietoja: Emmi Soinisalo 0505354199 (myös Whatsapp) tai emmi.soinisalo@pyhtaa.fi

PYÖRÄVAELLUS KOHTEET:

 • Yläkosken uimapaikka, Yläkoskentie    
 • Purolan uimaranta, Laivarannantie
 • Flakanäsin uimapaikka, Tuuskintie 361
 • Antinniemen uimaranta, Antinniementie
 • Heinlahden lintutorni, Kotiranta
 • Skitunäsin ulkoilualue, Skitunäsintie 232
 • Koivuviikin ulkoilualue, Koivuviikintie
 • Struka, Suluntie 26
 • Kiviniemi, Kiviniementien kääntöpaikka
 • Ahvenkosken vanha silta, Vanha Viipurintie
 • Kaunissaari, vierasvenessatama
 • Kaunissaari, ulkoilualue/uimapaikka
 • Lentokenttä,lentokenttä 1 (kahvilan läheisyydessä)
 • Moborgin seuratalo, Tuskasvägen 139
 • Pyttis Svenska skola, Kirkkotie 448
 • Hirvikosken koulu, Harjuntie 1631 A
 • Huutjärven Yläkentän koppi, Huutjärventie 56
 • Kirkonkylän seurakuntatalo, Pappilantie 5Ryhmäliikuntaa nuorille

Pyhtään kunta tukee nuorten, 14-21 -vuotiaiden, osallistumista ryhmäliikuntatoimintaan. Pyhtääläisen urheiluseuran / ryhmäliikunta toimijan kanssa tehdään sopimus ja nuoren ilmoittautuessa liikuntaryhmään tämän osallistumismaksu siirtyy kunnalle.

Tavoitteena on lisätä ryhmäliikuntamahdollisuuksien tarjontaa nuorille sekä edistää nuorten elämänhallintaa ja terveellistä ja liikunnallista elämäntapaa.

Toimi näin!

Ota selvää sinua kiinnostavasta ryhmästä, sovi ryhmän ohjaajan kanssa maksujen laskuttamisesta kunnalta ja mene mukaan toimintaan! Nyt pääset kokeilemaan erilaisia ryhmäliikunnan muotoja täysin maksutta ja helposti.

Lisätietoja saat kunnan liikuntapalvelukoordinaattori Siiriltä, siiri.kinnunen(a)pyhtaa.fi, p. 044 767 6641

Kymenlaakson terveysliikuntastrategia

Kymenlaakson päivitetty terveysliikuntastrategia lanseerataan Unelmien liikuntapäivänä 10.5.2021 Kymenlaakson Liikunta ry:n ja kuntien yhteisen videon sekä luontoon innostavien kampanjoiden kautta.

Kymenlaaksoon on laadittu moniammatillisten työryhmien tuotoksena maakunnallinen terveysliikuntastrategia vuosille 2021 - 2025, joka on jatkoa kauden 2014-2020 menestystarinalle. Missiona on itsestä ja läheisten hyvinvoinnista huolehtiva kymenlaaksolainen.

Jatkokauden kantavana teemana on luontoliikunta. Strategialla kannustetaankin liikkumaan arjen ympäristöissä matalalla kynnyksellä. Kymenlaakson upea luonto jo itsessään innostaa liikkumaan tuoden hyvinvointia ja elämyksiä arkeen. Luontoon pääsee suoraan kotiovelta.

Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen päivä, johon kuka tahansa voi osallistua. Päivän motto on sama kuin aina ennenkin: kaikki tavat liikkua ovat hyviä. Samaa halutaan tuoda esiin myös strategialla.

Tutustu Kymenlaakson terveysliikuntastrategiaan www.liikuntaa.fi -hyvinvointia kaikille

nuorisotyöntekijä
Hanna Puhakka
040 710 4683
hanna.puhakka@pyhtaa.fi
liikuntaneuvoja
Emmi Soinisalo
050 535 4199
emmi.soinisalo@pyhtaa.fi
liikunnanohjaaja
Atte Samuelsson
050 434 1056
atte.samuelsson@pyhtaa.fi
liikuntapalvelukoordinaattori
Siiri Kinnunen
Opintovapaalla 1.9.-31.12.
vapaa-aikaohjaaja
Jere Ihalainen
044 767 6763
jere.ihalainen@pyhtaa.fi