Liikunta

Vilinää Pyhtäällä -postilaatikot

Pyhtään kylissä sijaitsevat Vilinää Pyhtäällä postilaatikot sisältävät monipuolisia vinkkejä liikkumisen ja aktiivisuuden lisäämiseksi. Postilaatikoilta voit löytää vinkkejä muun muassa luontoliikuntaan, liikuntahaasteita, kuntokortteja sekä liikuntaan ja hyvinvointiin liittyviä tiedotteita.

Postilaatikot löytyvät:

Huutjärvi yläkentän kopin seinusta, Huutjärventie 56

Hirvikoski Hirvikosken koulu, Harjuntie 1631 A

Purola Pyttis svenska skola luistelukopin seinusta, Kirkkotie 448

Munapirtti Moborgin seurantalo, Tuskasvägen 139

Pyhtään Kirkonkylä seurakuntatalo, Pappilantie 5


Ryhmäliikuntaa nuorille

Pyhtään kunta tukee nuorten, 14-21 -vuotiaiden, osallistumista ryhmäliikuntatoimintaan. Pyhtääläisen urheiluseuran / ryhmäliikunta toimijan kanssa tehdään sopimus ja nuoren ilmoittautuessa liikuntaryhmään tämän osallistumismaksu siirtyy kunnalle.

Tavoitteena on lisätä ryhmäliikuntamahdollisuuksien tarjontaa nuorille sekä edistää nuorten elämänhallintaa ja terveellistä ja liikunnallista elämäntapaa.

Toimi näin!

Ota selvää sinua kiinnostavasta ryhmästä, sovi ryhmän ohjaajan kanssa maksujen laskuttamisesta kunnalta ja mene mukaan toimintaan! Nyt pääset kokeilemaan erilaisia ryhmäliikunnan muotoja täysin maksutta ja helposti.

Lisätietoja saat kunnan liikuntapalvelukoordinaattori Siiriltä, siiri.kinnunen(a)pyhtaa.fi, p. 044 767 6641

Work Power Liikkuva työelämä -hanke

Kolmivuotiseksi suunniteltu, kesällä 2020 startannut Liikkuva työelämä Work Power- kehittämishankkeen päätavoitteena on lisätä liikuntaa jokaisen Pyhtään työntekijän elämään ja edistää toiminta- sekä työkykyä työelämässä liikunnan avulla. Pyrkimys on löytää jokaiselle tapa sekä aika liikkua ja saada toteutettua arkea liikuntasuositusten mukaisesti. Hanke pyrkii tuomaan lisää ideoita liikkuvan työelämän toteuttamiseksi ja lisäämään tietämystä liikunnan vaikutuksesta jaksamiseen, terveyteen sekä hyvinvointiin. Hanketta tukee Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Hankkeen toisen kauden tavoitteena on laajentaa Liikkuva työelämä -toimintaa yksityiselle sektorille. Tavoitteena on, että myös yksityisen sektorin työntekijät saavat työelämän aikana toteutettua arkeaan liikuntasuositusten mukaisesti. Liikkuvan työelämän toteuttamiseen on useita mahdollisuuksia. Eri toiminnot voidaan räätälöidä yritysten panostuksen mukaan. Esimerkiksi kunta voi hankkeen puitteissa tarjota yrittäjille ja työntekijöille ilmaista liikuntaneuvontaa, osallistumismahdollisuutta liikuntaryhmiin, taukojumppaa, testauspäiviä, koulutusta tai muuta vastaavaa liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvää palvelua. Yritykset ja yrittäjät voivat olla yhteydessä liikuntaneuvojaan hankkeen tiimoilta.

Hankkeen yksi kehityskohde on liikuntaneuvonta. Liikuntaneuvonnan kehittämisen tavoitteena on palveluketjun parantaminen erityisesti kiinnittäen huomiota eri toimialojen väliseen yhteistyöhön, luoda parempi yhteys sosiaali - ja terveydenhuollon kanssa sekä parantaa liikuntaneuvonnan laatua. Liikuntaneuvonnasta lisätietoa täältä.

Kymenlaakson terveysliikuntastrategia

Kymenlaakson päivitetty terveysliikuntastrategia lanseerataan Unelmien liikuntapäivänä 10.5.2021 Kymenlaakson Liikunta ry:n ja kuntien yhteisen videon sekä luontoon innostavien kampanjoiden kautta.

Kymenlaaksoon on laadittu moniammatillisten työryhmien tuotoksena maakunnallinen terveysliikuntastrategia vuosille 2021 - 2025, joka on jatkoa kauden 2014-2020 menestystarinalle. Missiona on itsestä ja läheisten hyvinvoinnista huolehtiva kymenlaaksolainen.

Jatkokauden kantavana teemana on luontoliikunta. Strategialla kannustetaankin liikkumaan arjen ympäristöissä matalalla kynnyksellä. Kymenlaakson upea luonto jo itsessään innostaa liikkumaan tuoden hyvinvointia ja elämyksiä arkeen. Luontoon pääsee suoraan kotiovelta.

Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen päivä, johon kuka tahansa voi osallistua. Päivän motto on sama kuin aina ennenkin: kaikki tavat liikkua ovat hyviä. Samaa halutaan tuoda esiin myös strategialla.

Tutustu Kymenlaakson terveysliikuntastrategiaan www.liikuntaa.fi -hyvinvointia kaikille

vapaa-aikakoordinaattori
Sami Niskanen
044 767 6676
sami.niskanen@pyhtaa.fi
nuorisotyöntekijä
Hanna Puhakka
040 710 4683
hanna.puhakka@pyhtaa.fi
liikuntaneuvoja
Emmi Soinisalo
050 535 4199
emmi.soinisalo@pyhtaa.fi
liikuntapalvelukoordinaattori
Siiri Kinnunen
044 767 6641
siiri.kinnunen@pyhtaa.fi
vapaa-aikaohjaaja
Jere Ihalainen
044 767 6763
jere.ihalainen@pyhtaa.fi