Liikunta

Pyhtään pyörävaellus 1.5.-30.9.2024

Pyhtään pyörävaelluksen tarkoituksena on kerätä rastikoodeja pyörävaelluskorttiin aikavälillä 1.5.-30.9.2024. Rastikohteet ovat punaisia/vihreitä postilaatikoita, joita on sijoitettu 18 kappaletta eri puolille Pyhtäätä. Lisäksi Kaunissaaressa sekä Kuovinkalliolla on kaksi bonuslaatikkoa.

Postilaatikot tunnistat oranssista Pyhtään logolla varustetusta teippauksesta. Laatikon sisällä on vihko, johon kirjoitetaan nimi ja päivämäärä, jolloin olet rastilla käynyt. Muista merkitä myös pyörävaelluskorttiin päivämäärä ja kohde, jossa olet käynyt. Vihkon etusivulla on tavu tai sana, joka on tarkoitus kirjata omaan pyörävaelluskorttiin. Muodosta tavuista/sanoista oikeassa järjestyksessä pyhtääläisiä nähtävyyksiä. Pyörävaelluskortteja löytyy jokaisesta pyörävaelluksen postilaatikosta, kirjastolta sekä Pyroll areenalta.
Pyörävaelluksen kartta

Pyörävaelluksen voit helposti yhdistää 1.5.-30.9.2024 välisenä aikana poljettavaan kilometrikisaan. Rekisteröidy kilpailuun osoitteessa: www.kilometrikisa.fi/teams/join/

Joukkueen nimi: Pyhtääpolkee
Osallistumiskoodi: pyttis2024

Muistathan noudattaa liikennesääntöjä sekä jokaisenoikeuksia ja -velvollisuuksia reitin varrella ja ottaa muut liikkujat huomioon.
Pyörävaelluskortin 30.10.2024 mennessä Pyhtäänlinnan infoon palauttaneiden kesken arvotaan pieniä tuotepalkintoja.

Lisätietoja: Emmi Soinisalo 0505354199 emmi.soinisalo@pyhtaa.fi

Vilinää Pyhtäällä -postilaatikot

Pyhtään kylissä sijaitsevat Vilinää Pyhtäällä postilaatikot sisältävät monipuolisia vinkkejä liikkumisen ja aktiivisuuden lisäämiseksi. Postilaatikoilta voit löytää vinkkejä muun muassa luontoliikuntaan, liikuntahaasteita, kuntokortteja sekä liikuntaan ja hyvinvointiin liittyviä tiedotteita.

Postilaatikot löytyvät:

Huutjärvi yläkentän kopin seinusta, Huutjärventie 56

Hirvikoski Hirvikosken koulu, Harjuntie 1631 A

Purola Pyttis svenska skola luistelukopin seinusta, Kirkkotie 448

Munapirtti Moborgin seurantalo, Tuuskintie 139

Pyhtään Kirkonkylä seurakuntatalo, Pappilantie 5

Kiviniemi, Kivenniementie kääntöpaikkaRyhmäliikuntaa nuorille

Pyhtään kunta tukee nuorten, 14-21 -vuotiaiden, osallistumista ryhmäliikuntatoimintaan. Pyhtääläisen urheiluseuran / ryhmäliikunta toimijan kanssa tehdään sopimus ja nuoren ilmoittautuessa liikuntaryhmään tämän osallistumismaksu siirtyy kunnalle.

Tavoitteena on lisätä ryhmäliikuntamahdollisuuksien tarjontaa nuorille sekä edistää nuorten elämänhallintaa ja terveellistä ja liikunnallista elämäntapaa.

Toimi näin!

Ota selvää sinua kiinnostavasta ryhmästä, sovi ryhmän ohjaajan kanssa maksujen laskuttamisesta kunnalta ja mene mukaan toimintaan! Nyt pääset kokeilemaan erilaisia ryhmäliikunnan muotoja täysin maksutta ja helposti.

Lisätietoja saat kunnan liikuntapalvelukoordinaattori Siiriltä, siiri.kinnunen(a)pyhtaa.fi, p. 044 767 6641

Kymenlaakson terveysliikuntastrategia

Kymenlaakson päivitetty terveysliikuntastrategia lanseerataan Unelmien liikuntapäivänä 10.5.2021 Kymenlaakson Liikunta ry:n ja kuntien yhteisen videon sekä luontoon innostavien kampanjoiden kautta.

Kymenlaaksoon on laadittu moniammatillisten työryhmien tuotoksena maakunnallinen terveysliikuntastrategia vuosille 2021 - 2025, joka on jatkoa kauden 2014-2020 menestystarinalle. Missiona on itsestä ja läheisten hyvinvoinnista huolehtiva kymenlaaksolainen.

Jatkokauden kantavana teemana on luontoliikunta. Strategialla kannustetaankin liikkumaan arjen ympäristöissä matalalla kynnyksellä. Kymenlaakson upea luonto jo itsessään innostaa liikkumaan tuoden hyvinvointia ja elämyksiä arkeen. Luontoon pääsee suoraan kotiovelta.

Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen päivä, johon kuka tahansa voi osallistua. Päivän motto on sama kuin aina ennenkin: kaikki tavat liikkua ovat hyviä. Samaa halutaan tuoda esiin myös strategialla.

Tutustu Kymenlaakson terveysliikuntastrategiaan www.liikuntaa.fi -hyvinvointia kaikille

nuorisotyöntekijä
Hanna Puhakka
040 710 4683
hanna.puhakka@pyhtaa.fi
liikuntaneuvoja
Emmi Soinisalo
050 535 4199
emmi.soinisalo@pyhtaa.fi
liikuntapalvelukoordinaattori
Siiri Kinnunen
044 767 6641
siiri.kinnunen@pyhtaa.fi
vapaa-aikaohjaaja
Jere Ihalainen
044 767 6763
jere.ihalainen@pyhtaa.fi