• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Pyhtäänlinna

SILTAKYLÄN MOTELLINRANTAAN KÄYNNISTYY YHTEISÖLLISYYTEEN TÄHTÄÄVÄN KERROSTALON RAKENTAMINEN - ASUMISEN, TYÖPAIKKOJEN JA PALVELUIDEN YHDISTELMÄ

   

Siltakylän alueen kehittyminen Pyhtään keskusta-alueeksi saa lisävauhtia. Asemakaavassa vahvistetulle alueelle on suunniteltu uudenlainen toimistotyön ja kerrostaloasumisen ympäristö. Ensimmäinen kerrostaloista esitellään yleisölle ensi kertaa lauantaina 16.12. klo 10 – 14 Motellinrannan joulumarkkinoilla.

Asumisen, palveluiden ja työpaikkojen yhdistävä hybriditalo nousee Huutjärven rantaan

Huutjärven rantaan suunnitellun kuusikerroksisen hissitalon neljään ylimpään kerrokseen on tulossa asunnoiksi yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Asuntoja voidaan ennen rakentamisen käynnistymistä vielä muokata tai yhdistää suuremmaksi asunnoksi.

Kunnanvirastolle on varattu vuokratilat 2-kerroksesta, johon on lisäksi tulossa toimitiloja yritysten käyttöön. Kunnan infopiste tulee sijoittumaan katutasoon, jolloin se on helposti kaikkien saavutettavissa.

Katutasoon tulee liiketiloja palvelualan yrityksille, joihin voi sijoittua esimerkiksi kampaamo, kauneushoitola ja ravintola. Talon asukkaat pääsevät näiden palveluiden pariin hissillä tai rappuja pitkin sisäkautta ja muiden asiakkaiden kulku on suoraan katutasosta. Ravintolan yhteyteen tulee erikokoisiksi tiloiksi muokkautuvat kabinetti ja neuvotteluhuone, jotka ovat yritysten ja ravintolan yhteiskäytössä.

Suunnitelmat voivat vielä elää hetken aikaa osapuolten tarpeiden mukaan. 

Motellinranta sijaitsee luonnonkauniilla alueella Huutjärven rannassa. Osassa asunnoista ja toimitiloista on suora näkymä järvelle.  

Luonnosta voi hakea hyvinvointia arkeen vaikkapa pitämällä kävelykokous Huutjärven ympäri kulkevaa reittiä pitkin, ehdottaa kunnanjohtaja Olli Nuuttila.

Vastaus Pyhtään toimitilapulaan ja kerrostaloasuntojen vähyyteen

Yrittäjiltä on kantautunut huoli siitä, ettei Pyhtäällä ole nykyisellään riittävästi toimitiloja. Yritystoiminta on kunnalle tärkeää. Sen vuoksi tarvitaankin sopivia toimitiloja, jotta yrityksillä on mahdollisuus sijoittua kuntaan ja luoda uusia työpaikkoja.

Ennen hankkeen käynnistymistä kuntalaisille tehtiin kysely, jossa selvitettiin halukkuutta asua kerrostalossa. Kyselyn tulosten mukaan Pyhtäältä ei löydy riittävästi kerrostaloasuntoja niitä haluaville, mikä on johtanut poismuuttoon.  

Rakennettava kerrostalo vastaa sekä kuntalaisten toiveisiin kerrostaloasumisesta että yritysten toimitilatarpeisiin, ynnää Nuuttila.

Motellinrantaan on suunniteltu yhteensä neljä kerrostaloa. Jos kysyntä ylittää tarjonnan, voidaan seuraavan talon rakentaminen käynnistää suhteellisen nopeasti. 

Peruspalveluiden äärellä, hyvien yhteyksien varrella ja vain 60 minuuttia Helsingistä itään

Siltakylän keskusta-alueella kaikki peruspalvelut kuten päiväkoti, koulut, kirjasto, terveyskeskus ja kaupalliset palvelut ovat lähellä ja helposti saavutettavissa.

Alue sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien varrella aivan E18/VT7 -moottoritieliittymän läheisyydessä. Matkaa pääkaupunkiseudulle on vain 60 minuuttia ja toisessa suunnassa Kotka on lyhyen matkan päässä.

Yhteistyötahot
Kerrostalon suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa FH Invest Oy, joka vastaa myös asuinhuoneistojen markkinoinnista.
Hankkeessa ovat mukana Pyhtään kunta ja Cursor Oy, joka konseptoi uudenlaista toimistotyön ympäristöä ja tulee osallistumaan toimitilojen markkinointiin.

Lisätietoja     
Hanke: tekninen johtaja Janne Kaulio, puh. 044 357 5503, janne.kaulio@pyhtaa.fi   

Rakennuttaja ja asuntojen markkinointi:
FH Invest Oy, Antti Viskari, puh. 050 385 8350, antti.viskari@fhinvest.fi

Rakentaja:
Finnish Home Constructions Oy (FH Invest Oy:n sisaryhtiö, joka käyttää aputoiminimeä FH Rakentajat), Kalle Rentto, puh. 040 578 1007, kalle.rentto@fhrakentajat.fi

Toimitilat:
Pyhtää: kunnanjohtaja Olli Nuuttila, puh. 043 820 1000, olli.nuuttila@pyhtaa.fi
Cursor Oy: kiinteistöpäällikkö Kati Kolari, puh. 040 190 2504, kati.kolari@cursor.fi