Välirahoituslaina

Pyhtään kunnan välirahoituslaina sulkemiskorvauksen piirissä oleville yrityksille

Maan hallitus on antanut eduskunnalle 18.3.2021 lakiesityksen ns. sulkemiskorvauksen käyttöönotosta. Arvioidun aikataulun mukaan korvauksen haku voisi alkaa toukokuussa 2021. Esimerkiksi ravintolatoimintaa koskevat sulkutoimet ovat olleet voimassa jo kolme viikkoa ja sulku on oletettavasti jatkumassa ainakin toiset kolme viikkoa.

Pyhtään kunta myöntää enintään 5 000 euron korottoman välirahoituslainan yritykselle, joka lähtökohtaisesti on oikeutettu hallituksen esityksen (HE 27/2021) täydennyksessä tarkoitettuun sulkemiskorvaukseen. Tällaisia yrityksiä ovat mikro- ja pienyritykset, jotka ovat suljettuina yli 15 vuorokautta lain tai viranomaisen määräyksestä. Esimerkiksi ravintolat kuuluvat tämän linjauksen piiriin, vaikka ne myisivät ruokaa ulosmyyntinä. Linjauksen piiriin voi kuulua myös esimerkiksi kuntosaleja, tai muita urheilu- ja liikuntapaikkoja.

Välirahoituslainan yleisiä ehtoja:

-Yrityksen kotipaikka (ytj) on Pyhtää.
-Laina-aika on 12 kk
-Laina maksetaan takaisin yhdessä osassa laina-ajan päätyttyä tai yrittäjän näin halutessa aiemmin.
-Hakija antaa lainalle omavelkaisen henkilötakauksen

Kunnanjohtaja tekee päätöksen lainan myöntämisestä kunkin hakijan kohdalla. Välirahoituslainaa haetaan hakulomakkeella. Lomake vaatii vahvan tunnistautumisen.

Lisätietoja: kunnanjohtaja Jouni Eho 044 7676674