Waltti-kortin käytöstä

Kätevä tapa maksaa matka on käyttää Waltti mobiililippua.

Waltti Mobiili -sovelluksesta löydät Kotkan seudun paikallisliikenteen kertaliput, vuorokausiliput sekä 30 vuorokauden kausiliput. Kertaliput ovat Waltti Mobiilista ostettuna edullisempia kuin käteisellä. Valitse matkustusalueeksi Kotka, kun haluat ostaa Kotkan alueen sisäisiä bussilippuja.

Jos haluat ostaa sovelluksesta junan ja bussin yhdistäviä Kymenlaakson yhteislippuja, valitse tällöin matkustusalueeksi Kymenlaakso.

Maksa lippu sovelluksessa pankkikortilla ja näytä lippu puhelimen näytöltä kuljettajalle kyytiin noustessasi. Huomaa, että uuden maksupalveludirektiivin vuoksi pankkisi saattaa edellyttää yksittäisen oston maksamisen yhteydessä vahvaa tunnistautumista. Huomaa, että lipun voimassaoloaika alkaa heti ostohetkestä.

Löydät Waltti Mobiilin älypuhelimesi sovelluskaupasta. Sovelluksen lataaminen on maksutonta. Sovellusta ensimmäistä kertaa avatessa sovellus kysyy kotikaupunkiasi eli oletuskaupunkiasi/-aluettasi. Jos olet valinnut kotikaupungiksi Kymenlaakso, mutta ostat useimmiten Kotkan seudun sisäisiä bussilippuja, käy vaihtamassa kotikaupunkia Tiedot-välilehdeltä kohdasta Omat asetukset.

Lisätietoja Kotkan seudun sisäisistä Waltti korteista ja mobiililipuista: https://www.kotka.fi/asuminen-ja-ymparisto/kadut-ja-liikkuminen/joukkoliikenne/matkaliput-ja-hinnat/ ja https://www.kotkanaikataulut.fi/tiedotteet/waltti-mobiililippu-kayttoon-kotkan-seudun-joukkoliikenteessadun-joukkoliikenteessa/

Lisätietoja Kymenlaakson junan ja bussin yhteislipuista: https://www.kotkanaikataulut.fi/tiedotteet/paikallisbussien-ja-vrn-yhteislippu-kayttoon-kymenlaaksossa/

 

Walttikortin lataus.

Lataa Waltti-korttisi netissä osoitteessa https://kauppa.waltti.fi/fi/ Nettilatauksista ei peritä palvelumaksua, vaan maksat ainoastaan kausilipusta tai lataamastasi arvosta. Voit ladata kortillesi netissä 30 vrk:n kausituotteita ja arvoa.

Huomioi nämä, kun käytät nettilatausta:

  • Lataa korttisi hyvissä ajoin ennen matkustusta. Saattaa kestää kahdesta tunnista kahteen vuorokauteen, ennen kuin kortille ladattua sisältöä voi käyttää matkustamiseen (autolaitteiden tiedonsiirtoon kuluva aika).
  • Aktivoi latauksesi bussissa tai asiakaspalvelupisteessä kahden kuukauden sisään ostoksen tekemisestä.
  • Lataus näkyy Waltti-kaupassa kortin tiedoissa ja Waltti kortinlukija-sovelluksessa vasta, kun lataus on aktivoitu kortille bussin rahastuslaitteella tai asiakaspalvelupisteessä.
  • Kausituotteen aika alkaa kulua ensimmäisestä leimauksesta bussin rahastuslaitteella.
  • Voit ladata seuraavan kauden kortille jo etukäteen odottamaan kun edellinen on aktivoitu käyttöön. Uusi kausituote alkaa kulua vasta, kun edellinen kausi on kulunut loppuun ja matkustat seuraavan kerran.

 

Ja ajankohtainen Waltti uutinen:
Waltti-järjestelmässä on tiistaina 23.2.2021 kello 22:00 huoltokatko. Katkon arvioitu kesto on noin neljä tuntia.
Katkon aikana Waltin palvelupisteet, nettikaupat ja itsepalvelupisteet ovat poissa käytöstä.
Pahoittelemme katkoksesta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.