Uusia alkuja, yksimielisiä päätöksiä ja eriarvoisuudesta

Vuosi on pian vaihtumassa ja Pyhtäällä koittaa uusia alkuja.

Kunnan johtoryhmä kokoontui eilen vuoden viimeiseen kokoukseensa aamusta uudessa kunnanvirastossa, Pyhtäänlinnassa. Kunnanviraston muutto on edennyt suunnitellusti, henkilöstömme on sitoutunut hienosti sovittuihin aikatauluihin ja myös rakennuttajan puolelta aikataulut ovat pitäneet moitteettomasti. Pyhtäänlinnan avoimet ovet järjestetään 9.1.2020 yhteistyössä seurakunnan kanssa - haluan jo tässä vaiheessa toivottaa kuntalaiset tervetulleiksi tutustumaan uuteen kunnanvirastoon. Neuvottelut yritys- ja ravintolatiloista ovat myös edenneet Cursorin johdolla ja uskon, että avajaisiin mennessä meillä on jo ensimmäisiä vuokralaisia julkistettavana. 

Eilen saimme lukea positiivisia uutisia Siriuksen uudesta omistuksesta. Siriuksen uutta alkua on toivottu ja suomalaisomistuksen myötä odotukset ovat korkealla myös kunnanjohtajalla. Kiinteistökauppa osoittaa, että Pyhtään positiivinen pöhinä vetää puoleensa investoreita ja myös sen, että strategiamme yksi kolmesta tavoitteesta "lisää investointeja Pyhtäälle" puree. Investointihankkeet tuovat kuntaan näkyvyyttä ja luovat mielikuvaa kehittyvästä ja eteenpäin menevästä kunnasta. Keskusteltuani uusien omistajien kanssa on käynyt varsin selväksi, että Pyhtääseen luotetaan ja tänne halutaan investoida. Toivotankin siis lämpimästi Siriuksen uudet omistajat tervetulleiksi Pyhtäälle yrittäjien joukkoon, joilla katse on vahvasti tuulilasissa eikä peruutuspeilissä!

Palataan vielä hetkeksi Pyhtään kunnanvaltuuston kokoukseen 9.12.2019, jossa valtuusto päätti yksimielisesti ensi vuoden talousarviosta. Kollegani Tommi Koskinen avasi eilisessä blogissaan ansiokkaasti kuntamme talouden taustoja ja Pyhtään sosiaali- ja terveyspalveluiden ulkoistuksen tuomia vaikutuksia. Kunnanvaltuustomme tapa käsitellä päätöksiä ansaitsee myös suuren kiitoksen koko henkilöstön puolesta. Pyhtään kunnan toimintakulttuuri perustuu luottamukseen ja strategiassamme yhdessä sovittuun arvopohjaan (läheisyys, rohkeus, luovuus ja yrittäjyys). Kuntamme tapa käsitellä tärkeitä päätöksiä perustuu rakentavaan vuorovaikutukseen, jossa osoitetaan arvostusta ja kunnioitusta. Tämä ei toteudu joka kunnassa ja myös valtakunnan tason päätöksentekokulttuurikin ansaitsee arvokkuudenpalautuksen - aiheesta myös Pekka Lakan analyysi Kymen Sanomien 17.12.2019 pääkirjoituksessa otsikolla "Alatyylistä tulossa liian normaalia politiikassa"

Vien tänään joulutervehdyksen Pyhtään seurakunnan, Kohti työtä ry:n ja Pyhtään Ohjaamon yhteisölliselle joululounaalle. Joulun aika on tärkeää aikaa pysähtyä myös pohtimaan kiihtyvää eriarvoisuuskehitystä kotimaassamme sekä niitä yksinäisiä joulunviettäjiä, jotka syystä tai toisesta ovat pudonneet yhteiskuntamme kelkasta. Meillä kaikilla on mahdollisuus auttaa kanssakulkijaa. Tapoja on monia. Kunnilla, järjestöillä, paikallisyhdistyksillä ja vapaaehtoistyöllä on tärkeä rooli hillitä eriarvoistumiskehitystä.

 

Haluan toivottaa kaikille rauhallista joulunaikaa ja uutta vuotta!

Kunnanjohtaja Jouni 

Lisää uusi kommentti