Tonttiarvonta herätti valtavaa kiinnostusta

Pyhtään kunta arpoi omakotitontin osana tämän vuoden kuntamarkkinointikampanjaa. Tonttiarvonta herätti runsaasti kiinnostusta niin Kymenlaaksossa kuin sen ulkopuolella pääkaupunkiseudulla asti. Kaikkiaan 609 henkilöä osallistui tontin arvontaan.

Arvonnan suorittivat hallintoasiantuntija Taija Paju ja kunnanjohtaja Jouni Eho 24.8.2020 Pyhtään kunnanvirastolla virallisen valvojan läsnä ollessa. Omakotitontin voitti Iina Komulainen. Arvonta näytettiin Facebookissa live-lähetyksenä ja se on katsottavissa kunnan Facebookissa.

- Loistava huomata, että näinkin moni haluaa rakentaa omakotitalon Pyhtäälle. Uskomme, että alkuvuoden muuttovoitto säilyy koko loppuvuoden ja toivottavasti seuraavinakin vuosina. Tästähän viimeksi kirjoittivat YLE ja Helsingin Sanomat, joiden artikkeleissa muuttoliiketutkija Timo Aro kertoo koronan vaikuttavan myönteisesti kehyskuntiin, sanoo kunnanjohtaja Jouni Eho.

Rakkaudella Pyhtäältä

Pyhtäällä on tehty kuntamarkkinointia pitkäjänteisesti ja toimenpiteet on kohdennettu erityisesti pääkaupunkiseudulla asuville lapsiperheille, jotka haaveilevat väljemmästä asumisesta pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Tämän vuoden kampanja sai nimekseen Rakkaudella Pyhtäältä, joka on toteutettu yhteistyössä Mediatehdas Dakarin kanssa.

Rakkaudella Pyhtäältä -sarjassa tutustutaan pyhtääläisiin intohimojensa parissa. Jollekin intohimo on puhdas ruoka, toinen saa voimaa puiden kaatamisesta. Luovuuden lähde voi yhdelle olla joki, toiselle taas meri tai maalaismaisema. Kaikkia heitä, Rakkaudella Pyhtäältä -sarjan henkilöitä, yhdistää elämä Pyhtäällä. Kesäkuussa käynnistyneen sarjan viisi jaksoa julkaistaan kuukauden välein. Kolme ensimmäistä jaksoa, joissa Huuhtaset, Markku Hämäläinen ja Sakari Peltola kertovat omasta intohimostaan, on julkaistu ja löytyy Pyhtään kunnan verkkosivuilta osoitteesta https://pyhtaa.fi/fi/rakkaudella-pyhtaalta
 

Lisätiedot:
kunnanjohtaja Jouni Eho, puh. 044 767 6674, jouni.eho@pyhtaa.fi

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006590404.html?share=5f74b895a073a757…
https://yle.fi/uutiset/3-11494111