Pyhtään mökkiläiskyselyn vilkkaus yllätti

Pyhtään kunta sai mökkiläiskyselyynsä parissa viikossa 76 yhteydenottoa.  Niissä kyseltiin erilaisista kunnan palveluista ja esitettiin toivomuksia mökkiläisille suunnattujen palveluiden parantamiseksi. Kunnanjohtaja Jouni Eholle mökkiläisten aktiivisuus oli iloinen yllätys.

”Mökkiläisten aktiivisuus kertoo siitä, että Pyhtää nähdään tärkeänä mökkipaikkana. Pyhtää haluaa osaltaan vastata korona-ajan haasteisiin ja tutkimme nyt tarkoin meille esitetyt kysymykset ja toiveet”, Eho sanoo.

Noin puolet etätöissä
Kyselyyn vastanneista noin puolet kertoi tekevänsä etätöitä vapaa-ajan asunnollaan, kymmenkunta vastaajaa jopa yli kolme kuukautta vuodessa. Mökkiläisten toiveisiin etätyö ei kuitenkaan suoraan heijastunut vaan toiveet koskivat hyvinkin arkisia asioita: veneen tankkausmahdollisuuksia, muovijätteiden keräystä, kunnallistekniikkaa, vesipisteitä, liikenneyhteyksiä ja niin edelleen. Yhteydenottoa erikseen pyytäneiden yhteystiedot on jo välitetty asianomaisille viranhaltijoille.

Pyhtää taskussa -sovellus tulossa
Mökkiläiskyselyn tuloksia hyödynnetään toukokuun aikana sovelluskauppoihin ladattavaksi tulevan Pyhtää taskussa- mobiilisovelluksen kehitystyössä. Mökkiläiset ovat yksi koekäytössä olevan sovelluksen kärkiteemoista. Sovelluksessa on mahdollisuus välittää ajankohtaistietoa muun muassa kunnan kesätapahtumista.   

Pyhtää on vahva mökkikunta
Pyhtäällä on Tilastokeskuksen mukaan noin 2 600 kesäasukasta eli suunnilleen puolet kunnan vakituisesta asukasmäärästä. Ulkopaikkakuntalaisten omistamia vapaa-ajan asuntoja on noin 1 400 (yhteensä 2 000). Vanhimmat kesähuvilat Heinlahden Hevossaaressa ovat jo 1800-luvulta.

 

LIITE: Pyhtään mökkiläiskyselyn tulokset (pdf)

Liitetiedosto