Pyhtäältä kaksi edustajaa uuteen aluevaltuustoon – yhtään koronaäänestäjää ei ilmoittautunut

Runsaan 5 000 asukkaan Pyhtää saa kaksi edustajaa Kymenlaakson hyvinvointialueen uuteen 59-paikkaiseen aluevaltuustoon. Pyhtääläisistä valituiksi tulivat Riikka Turunen (kesk.) ja Aleksi Kurki (kok.). Turunen keräsi 353 ja Kurki 340 ääntä.

Parhaimmillaan pyhtääläisiä oli menossa läpi jopa neljä, sillä myös SDP:n Tuija Arvila ja kokoomuksen Mervi Liimatainen olivat hetken valittujen listalla. Heidän äänensä eivät kuitenkaan riittäneet, kun ääntenlaskenta eteni kaupungeissa.

Pyhtään ääntenlaskenta valmistui klo 21.46 eli totutun ripeästi, kertoo Pyhtään hallintojohtaja ja keskusvaalilautakunnan sihteeri Tommi Koskinen.

Pyhtäällä äänestysprosentti oli 48,3, kun se koko Kymenlaaksossa jäi 46,2 prosenttiin.

Koronaankin varauduttiin

Äänestys poikkeusoloissa sujui hyvin. Pyhtään äänestyspaikoilla oli varauduttu myös siihen, että joku koronavirusta sairastava ilmoittautuisi äänestämään.

Olimme varautuneet äänestysmahdollisuuteen myös ulkona, mutta yhtään koronapotilasta ei lopulta ilmaantunut, Koskinen sanoo. 

Ei suuria muutoksia Pyhtäällä

Hyvinvointialueuudistuksen ei odoteta ainakaan aluksi tuovan suuria mullistuksia Pyhtäälle, sillä kunnan sotepalvelut on ulkoistettu kymmenen vuoden sopimuksella jo vuoden 2015 alusta. Palvelut tuottaa Terveystalo yhteistyössä vuoden 2019 alusta aloittaneen Kymsoten kanssa.

Lisätietoja:

Tommi Koskinen, Pyhtään hallintojohtaja 046 9228207

Kuvateksti: Pyhtään sotepalveluista vastaa kymmenen vuoden sopimuksella Terveystalo. Kuva: Pyhtään kunta/Jari Korkki