Pyhtääläiset äänestivät asukasbudjetoinnissa Pyhtäälle koirapuiston ja lainattavia kanootteja sekä SUP-lautoja

Pyhtään kunta järjesti alkuvuonna Meiän Pyttis 2022 -asukasbudjetoinnin, jonka kuntalaisäänestys päättyi pääsiäisenä. Äänestystulos kummallakin alueella, Kirkonseudulla ja Siltakylä-Heinlahden alueella oli selkeä. Kirkonseudun äänestyksen voitti kanoottien, kajakkien tai SUP-lautojen hankinta Hirvikoskelle, joka sai yhteensä 16 ääntä (13,6% annetuista äänistä). Siltakylä-Heinlahden alueen äänestyksessä eniten ääniä annettiin koirapuiston tilan aitaamiseen Huutjärven hiekkakentän ja Huutjärventien väliselle alueelle. Koirapuisto sai 52 ääntä, joka on 21,7% annetuista äänistä.

Yhteensä ääniä asukasbudjetoinnissa annettiin 358, joista Siltakylä-Heinlahden alue sai 240 ja Kirkonseutu 118 ääntä.

"Asukasbudjetointiin tuli runsaasti hyviä ehdotuksia, jotka on kaikki otettu talteen mahdollista myöhempää käyttöä varten. Pyhtääläiset ovat mielipiteensä nyt esittäneet ja molemmilla alueilla voittaneiden ehdotusten toimeenpano aloitetaan pikimmiten. Kokemuksena ja prosessina asukasbudjetointi oli mielestäni onnistunut, mutta myös mahdollisia tulevia budjetointikierroksia varten opittiin, mitä voidaan vielä parantaa”, sanoo Pyhtään vt. kunnanjohtaja Tommi Koskinen.

Seuraavaksi ideat etenevät toteutusvaiheeseen

Asukasäänestyksessä valitut ideat etenevät seuraavaksi vastaaville toimialoille toteutettavaksi. Valitut ehdotukset pyritään toteuttamaan kuluvan vuoden aikana.

Äänestysvaiheessa olleet ehdotukset, sekä niiden saamat äänimäärät löytyvät osoitteesta pyhtaa.fi/meianpyttis

Lisätietoa,
Tommi Koskinen, Pyhtään vt. kunnanjohtaja / 046 9228207

 

Kuva: Pyhtään kunta / Jaakko Nordling
Kuvateksti: Meiän Pyttis 2022 -asukasbudjetoinnissa kuntalaiset äänestivät aktiivisesti koirapuiston ja lainattavien kanoottien, kajakkien tai SUP-lautojen hankinnan puolesta.