Pyhtää taskussa ja kävellen Euroopan ympäri

Pyhtää kävelee Euroopan ympäri - haaste käynnistää uuden Pyhtää taskussa - mobiilipalvelun pilotoinnin

 

Pyhtää pilotoi heinäkuussa terveyttä ja hyvinvointia edistävää digitaalista Pyhtää taskussa -mobiilisovellusta yhteisellä kävelyhaasteella, Pyhtää kävelee Euroopan ympäri. 

Kävelyhaaste käynnistyy perjantaina 3.7 ja kestää noin kuukauden ajan. Haasteessa kaksi joukkuetta ottavat mittaa toisistaan eli nuoret alle 18-vuotiaat haastavat aikuiset yli 18-vuotiaat mukaan kävelemään ja kisaamaan keskenään voitosta. Tavoitteena on kävellä yhteensä 13.210 km matka mobiilireittiä Pyhtää-Kilpisjärvi-Oslo-Lontoo-Madrid-Ateena-Kiova-Pietari-Pyhtää pitkin. Kaikkien joukkueessa kävelleiden henkilöiden matkat kirjautuvat sovellukseen. 

Tavoitteeseen pääsy palkitaan 1000 € summalla, jonka käyttökohteesta joukkue saa päättää itse. Jos molemmat joukkueet pääsevät tavoitteeseen, molemmat myös palkitaan. Summalla voidaan hankkia esimerkiksi yhteisiä välineitä hyvinvoinnin edistämiseen.

Kaikki mukaan kävelyhaasteeseen

Mukaan pääsee ilmoittautumalla Pyhtään kunnan verkkosivuilla osoitteessa www.pyhtaa.fi/kavelyhaaste. Ilmoittautuneet saavat sähköpostitse linkin, josta he voivat ladata Pyhtää taskussa -mobiilisovelluksen älypuhelimeensa.

Pyhtään tämän kesän kesäsomettajat Jaakko ja Miila toimivat kampanjan kirittäjinä ja motivaattoreina. He ovat suunnitelleet käveltävän reitin ja haastavat kaikki pyhtääläiset mukaan matkalle, johon jokainen voi osallistua omien mahdollisuuksiensa mukaan ja kerryttää osaltaan kilometrejä yhteiseen pottiin. 

Pyhtää taskussa -sovellus 

Pyhtään kunnan nettisivujen uudistusprojektin yhteydessä heräsi ajatus, voisiko Pyhtään kunta tarjota kuntalaisille palveluja uudella tavalla digitaalisia sovelluksia hyödyntäen. Syntyi ajatus Pyhtää taskussa -palvelusta. Kevään koronapandemia toi lisäpontta suunnitteluun, sillä huoli kuntalaisten terveydestä nousi aivan uudelle tasolle. Yhdessä palveluntarjoajien Wellmon ja MealLoggerin kanssa mietittiin sitä, millä tavalla Pyhtää voisi kuntana tuottaa helposti hyvinvointia kaikille. Älypuhelimessa mukana kulkeva sovellus nähtiin kokeilemisen arvoiseksi. Nyt käynnistyvän kävelyhaasteen myötä kerätään käyttäjäkokemuksia jatkoa ja sovelluksen mahdollista laajempaa käyttöönottoa varten. 

”Koronakriisin eskaloituminen vauhditti koko yhteiskunnan digiloikkaa. Haluamme Pyhtään kunnassa olla edelläkävijöiden joukossa, kun kehitetään digitaalisia ratkaisuja kansalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Näen itse yhteiskokeilut julkisen sektorin ja startuppien kanssa ketteränä tapana viedä eteenpäin systeemistä muutosta. Suomi kaipaa painopisteen muutosta ennaltaehkäiseviin terveyttä edistäviin interventioihin sen sijaan, että kaikki rahat menevät sairaiden ihmisten hoitoon. Toivomme, että Pyhtää taskussa -kokeilu olisi yksi keskustelunavaus tähän tärkeään teemaan,” kommentoi kunnanjohtaja Jouni Eho kokeilua.  

Pyhtää taskussa -palvelun sisältö muokkautuu kunkin käyttäjän omien kiinnostuskohteiden ja palvelun käytön mukaan. Käyttäjä voi myös seurata omia aktiviteetti- ja hyvinvointitietojaan palvelun avulla ja saada opastusta ravitsemukseen ja liikuntaan liittyvissä asioissa. Lisäksi sovelluksesta löytyy tietoa muun muassa kunnan tarjoamista hyvinvointia edistävistä palveluista, paikallisista yhdistyksistä, seudusta, kulttuuritarjonnasta, liikuntaneuvoja ja sähköisen ravintoterapeutin palveluista.

Wellmo ja MealLogger

Wellmo on suomalainen älypuhelimissa toimiva palvelu, jonka kautta asiakasorganisaatiot, tässä tapauksessa Pyhtään kunta, voivat tarjota omille käyttäjilleen joustavasti ja monipuolisesti ennen muuta hyvinvointiin liittyviä palveluja, joita tuottavat kumppaniyritykset. MealLogger on puolestaan niin ikään suomalainen kuvallinen ruokapäiväkirja ja digitaalinen ravitsemusvalmennuspalvelu, joka tuodaan pyhtääläisille käyttöön Wellmo-alustaa hyödyntävän Pyhtää taskussa -palvelun kautta.

Lisätietoja    

Pyhtään kunta, kunnanjohtaja Jouni Eho, puh. 044 767 6674, jouni.eho@pyhtaa.fi
Wellmo, Jari Närhi, puh. 040-560 3165, jari.narhi@wellmo.com
MealLogger, Michael Quarshie, 050-327 8883, michael@meallogger.com