Pyhtää tarjoaa työsuhdepyöriä kunnan työntekijöille

Pyhtään kunta tarjoaa kunnan työntekijöille mahdollisuutta työsuhdepolkupyörään. Pyhtään kunnanhallituksen maanantaina tekemän päätöksen mukaan hankittavan pyörän verotusarvo voi olla enintään 1 200 euroa vuodessa. Pyörät on tarkoitus hankkia leasing-sopimuksella.

Etu koskee kunnan vakituisia työntekijöitä. Pyörä voi olla joko perinteinen tai sähköavusteinen, ja leasing-ajan umpeuduttua työntekijällä on mahdollisuus lunastaa pyörä itselleen.

Päätös syntyi toisella yrittämällä. Kunnanhallitus oli palauttanut asian valmisteluun lisäselvityksiä varten.

 Henkilöstökyselyn mukaan 65 prosenttia vastanneista kunnan työntekijöistä on valmis harkitsemaan työsuhdepyörää, sanoo Pyhtään hallintojohtaja Tommi Koskinen.

Tukee hyvinvointia mutta on myös ilmastoteko

Pyhtään kunnan johtoryhmän näkemyksen mukaan työsuhdepyörät tukevat kunnan strategian mukaista positiivista työnantajamielikuvaa ja kunnan työntekijöiden hyvinvointia.

Toisaalta Pyhtäällä nähdään työsuhdepyöräilyssä myös ympäristöhyötyjä.

 Pyöräilyn tukeminen on juuri sellainen ilmastoteko, joka sopii pienen kunnan resursseihin, korostaa Pyhtään kunnanjohtaja Jouni Eho.

Pyhtään kunnalle työsuhdepyörät ovat taloudellisesti pieni satsaus, sillä kuluja lasketaan kertyvän lähinnä leasing-maksuista. Kunnan työntekijälle etuus on veroton, mutta sen arvo vähennetään palkasta.

Lisätietoja:
Tommi Koskinen, Pyhtään hallintojohtaja 046 9228207

 Kuvateksti: Pyhtään kunnanvirastolle pääsee työsuhdefillarilla vaikkapa Rantabulevardia pitkin. Kuva: Pyhtään kunta/Jari Korkki