Kymenlaakso siirtyy kiihtymisvaiheeseen - Pyhtään kunnan rajoitukset ja suositukset 3.5. alkaen

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä totesi keskiviikkona 28.4. Kymenlaakson koronatilanteen paremman suuntauksen jatkuneen, ja ryhmä linjasi maakunnan siirtyneen kiihtymisvaiheeseen. Samalla ryhmä linjasi, että rajoitusten purkamista voidaan jatkaa. Toukokuun alusta rajoituksien purkamista on luvassa kuntien uimahallien ja urheilutilojen käyttöön samoin kirjastojen ja nuorisotilojen käyttöön.

Koronakoordinaatioryhmä linjasi lisäksi myös purkua ja lievennyksiä rajoituksiin. Ryhmä totesi, että tartuntatautilain pykälän 58d jatkamiselle ei nykyisessä epidemiatilanteessa ole perusteita ja suositteli aluehallintovirastolle pykälän toimeenpanoa koskevan määräyksen purkamista.

Sen sijaan kuuden henkilön kokoontumisrajoitusta tapahtumiin ja julkisiin kokoontumisiin suositeltiin jatkettavaksi edelleen aiemman päätöksen mukaisesti 16.5. asti. Kokoontumisrajoitusten jatkamista puolsi erityisesti virusvarianttien jatkuvasti lisääntyvä yleisyys Kymenlaaksossa. Tällä hetkellä lähes kaikkia Kymenlaakson uudet tartunnat liittyvät virusvariantteihin, erityisesti brittivarianttiin.

Ryhmä linjasi, että toukokuun alusta, 3.5.2021 alkaen, voidaan myös purkaa kuntien päätöksillä tehtyjä rajoituksia mm. julkisista tiloista ja harrastustoiminnasta.

Pyhtään kunnan toiminnassa noudatettavat rajoitukset ja suositukset ovat 3.5. alkaen seuraavat:

  • Kirjastojen oleskelutilat avataan asiakkaiden käyttöön siten, että turvavälejä voidaan noudattaa. Kirjastoautojen liikennöinti aloitetaan.  
  • Nuorisotalot avataan toimimaan normaalisti, koronaturvaohjeet huomioon ottaen.
  • Kaikissa julkisissa tiloissa asioiville on vahva maskisuositus 12 vuotta täyttäneille.

Harrastustoiminnan rajaukset ovat seuraavat:

  • 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäharrastustoiminta sisällä ja ulkona on mahdollista ilman ryhmäkoon rajoitusta siten, että toiminnassa voi noudattaa turvavälejä.
  • 2002 syntyneiden ja sitä vanhempien (aikuisten) ryhmäharrastustoiminta ulkona on mahdollista enintään kuuden henkilön ryhmissä siten, että toiminnassa voi noudattaa turvavälejä. Aikuisten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa on toistaiseksi keskeytetty.
  • 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien peli-, kilpailu- ja ottelutoiminta on sallittu sisä- ja ulkotiloissa. Yleisön osalta tulee noudattaa aluehallintoviraston antamia määräyksiä kokoontumisrajoituksista sekä muita yleisötilaisuuksiin liittyviä ohjeita. Ammattiurheilun linjaukset kuten ennenkin.   
  • Pukuhuoneissa ja muissa yhteisissä tiloissa on vahva maskisuositus kaikille 12 vuotta täyttäneille.