Elinvoimapäällikkö

Etsimme vireään joukkoomme

ELINVOIMAPÄÄLLIKKÖÄ

Pyhtää on menestyvän pienen kunnan prototyyppi. Me emme halua jämähtää nykyiselleen, et sinäkään.

Pyhtään väkiluku kasvoi vuoden 2020 alkupuoliskolla ainoana kuntana Kymenlaakson maakunnassa. Saimme myös valtakunnan keskiarvoa paremmat pisteet tuoreessa Suomen yrittäjien kuntabarometrissä.

Tarjoamme innostavan työilmapiirin, panostuksen kehitykseen, modernit työvälineet sekä kilpailukykyisen palkan. Vuoden 2020 alusta lähtien olemme toimineet Suomen moderneimmassa kunnanvirastossa Pyhtäänlinnassa, viihtyisässä monitoimitilassa. Kuntamme etätyöohjeistus on päivitetty vuoden sisällä mahdollistaen joustavat työskentelypuitteet. Kunnassamme on vireillä useita elinkeinohankkeita, joiden edistämiseen ja uusien hankkeiden kehittämiseen on tarjolla nyt näköalapaikka – kenties juuri Sinulle!  

Elinvoimapäällikkönä vastaat kokonaisvaltaisesti Pyhtään kunnan maankäytön suunnittelusta, kaavoituksesta sekä mittaustoimesta. Roolisi kunnan elinkeinopolitiikan toteuttamisessa yhdessä kunnanjohtajan kanssa on keskeinen. Virantäytössä arvostetaan projektinjohtamiskokemusta, aktiivista ja määrätietoista kehittämisotetta, yhteistyökykyä, aloitteellisuutta sekä neuvottelu- ja vuorovaikutustaitoja.

Pääset virassasi soveltamaan osaamistasi laajasti. Sinulla on kokemusta maankäytön suunnittelusta ja kaavoituksesta, mielellään sekä julkiselta että yksityiseltä sektorilta. Avaintehtäväsi, kunnan maankäyttöpolitiikan ja kaavoitustyön toteuttaminen on kunnan elinvoiman kulmakiviä. Vastuullesi kuuluvat lisäksi kunnan mittaustoimi sekä liikennejärjestelmätyö. Hyödynnät ja hallitset työssäsi digitaalisia järjestelmiä, unohtamatta aktiivista vuorovaikutusta kuntalaisten ja sidosryhmien kanssa.

Toimit kaavoitustoimikunnan esittelijänä. Raportoit kunnanjohtajalle, toimien hänen läheisenä työparinaan ja tiiviissä yhteistyössä myös kunnan teknisen osaston kanssa. Osallistut työssäsi seudulliseen kaupunkiseutusuunnittelu työryhmään (KASSU) sekä seudulliseen liikennejärjestelmätyöskentelyyn.

Sinulta edellytetään virkaan soveltuvaa korkeakoulututkintoa. Käytännön maankäyttöön- ja kaavoitukseen liittyvästä johto- tai asiantuntijatehtävistä katsotaan hakijalle eduksi. Maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) tuntemus luetaan hakijalle eduksi. Kokemus elinkeino- ja investointihankkeista luetaan hakijalle eduksi.

Palkkaus ja muut palvelussuhteen ehdot määräytyvät kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen mukaan. Viran täytössä sovelletaan neljän kuukauden koeaikaa. Valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä opinto- ja työtodistukset sekä hyväksyttävä todistus terveydentilastaan.

Alla kuvaus muutamista esimerkkiprojekteista, joissa Pyhtään kunnan elinvoimapäälliköllä on keskeinen rooli.

Hae tehtävään sähköisesti TÄÄLTÄ
Hakemukset tehtävään palkkatoiveineen pyydetään viimeistään 31.8.2020 klo 16.00 mennessä. Liitä CV hakemukseesi.

Lisätietoja tehtävästä antaa kunnanjohtaja Jouni Eho, puh. 044 767 6674.

Pyhtäällä 12. elokuuta 2020

Pyhtään kunta

Pyhtää on aktiivinen noin 5 200 asukkaan kehitysmyönteinen kunta Etelä-Kymenlaaksossa tunti Helsingistä itään. Olemme osa Kotkan-Haminan seutua. Pyhtää on historiallinen meripitäjä, joka tarjoaa asukkailleen ja matkailijoille hyvinvointia ja elämyksiä. Olemme Suomessa tiennäyttäjä yhteistyökumppanuuksien hyödyntämisessä palvelujen tuottamisessa kuntalaisille. Tavoitteemme on olla Suomen yritysmyönteisin kunta.

ESIMERKKEJÄ VIREILLÄ OLEVISTA / SUUNITTEILLA OLEVISTA ELINVOIMAHANKKEISTA

 • Keihässalmen moderni saaristolaiskylä
  • Pyhtään kunta ja Eero Lehti solmivat vuoden 2018 lopussa esisopimuksen Keihässalmen kehittämisestä. Hanke pitää sisällään merellistä asumista, uusia palveluita sekä vierasvenesataman. Kaavoituksesta vastaavana Elinvoimapäällikkö vastaa kaavaprosessin valmistelusta päätöksentekoon yhdessä hankekehittäjän kanssa. Hankkeessa pääset hyödyntämään vuorovaikutustaitojasi, kaavoitusosaamista sekä näkemyksellisyyttäsi uniikin uuden alueen kehittämisessä, jossa yhdistyy moderni merenläheinen asuminen, matkailu ja uusien elinkeinojen kehittäminen.
 • Pyhtään lentokenttä / Helsinki East Aerodrome
  • Pyhtäälle on vuodesta 2017 rakennettu Suomen uusinta lentopaikkaa, joka mahdollistaa huikean kehityspotentiaalin nousta merkittäväksi ilmaliikenteen kehitysalustaksi. Työnimellä Helsinki East Aerodrome pitää sisällään elinvoimapäällikön näkökulmasta kaavoitusta ja maankäytön suunnittelua, yhteistyötä elinkeinoelämän kanssa ja erilaisten sidosryhmien kanssa. Tämän mittakaavan hankkeesta ei mielenkiinto ja haaste lopu kesken!
 • Versson matkailukokonaisuus
  • Munapirtin saarelle, Versonkankaalle on yhteistyössä kunnan, brittiläisen arkkitehti Rabih Hagen sekä elinkeinoyhtiö Cursor Oy:n kanssa kehitteellä hotelli- ja huvilakyläkokonaisuus. Hankkeen kaavoitus on loppusuoralla ja elinvoimapäällikkönä pääset hankkeessa kansainvälisen matkailuliiketoiminnan kehittämiseen.
 • Kaunissaaren kehittäminen
  • Itäisen Suomenlahden helmi, Kaunissaari on kokemassa kasvojenkohotuksen kun kunta on investoinut saaren sataman infran kehittämiseen. Kaunissaaren asemakaava on myös loppusuoralla ja seuraavien vuosien aikana tavoitteena on edelleen kehittää satama-alueen palveluita. Elinvoimapäällikkönä teet läheistä yhteistyötä kunnan teknisen osaston kanssa sekä investointien suunnittelussa, että kaupallisten kumppaneiden etsinnässä. 
 • Kymijoki
  • Pyhtään Kirkonkylän osayleiskaavassa on upea potentiaali asuntorakentamiselle Kymijoen varteen. Seuraavien vuosien agendalla on asemakaavoittaa jokivarteen asuinrakentamista, jossa elinvoimapäällikkö on keskeisessä roolissa.

Mikäli yllä mainitut hankkeet vetävät puoleensa ja sinulla on kokemusta vastaavanlaista hankkeista, erityisesti kaavoituksen näkökulmasta, laita hakemus rohkeasti sisään!