Kirjasto

Rajoitukset ja suositukset koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi jatkuvat

Kirjaston lainaus- ja palautustoiminta jatkuu normaalisti. Myös omatoimikirjasto on avoinna normaaliin tapaan. Kirjastoauto ei kuitenkaan liikennöi.

Huomioithan kuitenkin seuraavat asiat:

  • Asioi kirjastossa ripeästi.
  • Yksi käyntikerta saa kestää korkeintaan 15 minuuttia.
  • Kirjastoon ei saa jäädä oleilemaan.
  • Kirjaston asiakastyöasemilla voi hoitaa vain välttämättömät asiat, kuten sähköpostin ja pankkiasioinnin.

Jos sinut on koronaviruksen takia määrätty karanteeniin tai eristykseen, älä palauta kirjastoaineistoa kirjastoon. Jos et saa itse uusittua lainoja, ota puhelimitse yhteyttä kirjastoon.

Turvallinen kirjastoasiointi korona-aikana

Älä tule kirjastoon kipeänä!

Huolehdi käsihygieniasta. Käsidesiä on kirjastossa lainaustiskillä, automaatilla ja lehtisalissa. Voit myös pestä kätesi vedellä ja saippualla kirjaston wc-tiloissa.

Muista turvaväli. Pidä parin metrin etäisyys muihin asiakkaisiin ja kirjaston henkilökuntaan.

Jos yskittää, yski hihaan tai nenäliinaan.

Suosi korttimaksua ja lähimaksamista, jos sinulla on myöhästymismaksuja.

Aukioloajat

Kirjasto palvelee omatoimisesti joka päivä kello 7.00 - 20.00. Omatoimiaikana pääset sisään kirjautumalla ulko-ovella kirjastokortillasi ja siihen liitetyllä nelinumeroisella tunnusluvulla (PIN-koodi).

Henkilökunta palvelee seuraavasti:

Maanantai12 - 19
Tiistai12 - 19
Keskiviikko10 - 16
Torstai12 - 19
Perjantai10 - 16
Arkipyhien aattoina10 - 14

Poikkeavat palveluajat pääsiäisenä

Kiirastorstaina 1.4. henkilökunta palvelee klo 10 -14.
Pääsiäisenä 2.-5.4. kirjasto on omatoimikäytössä.

Talvinen lukukampanja lapsille maaliskuun ajan

Seinäjoen kaupunginkirjasto ja Celia-kirjasto ovat tehneet talvisen lukukampanjan valtakunnalliseen käyttöön. Myös Pyhtään kirjastossa pääsee osallistumaan kampanjaan.

Kampanja löytyy kirjaston lastenosastolta helppolukuisten kirjojen hyllyn päädystä. Päätyyn on laitettu esille kampanjan aiheisiin liittyviä kirjoja, ja hyllystä löytyy myös haastelomakkeita.

Haasteeseen voi osallistua seuraavasti:
- Ota haastelomake ja tutustu sen aihepiireihin.
- Lainaa jokaisesta aihepiiristä itse valitsemasi kirja. Haastelomakkeeseen listatut kirjat ovat vain esimerkkejä, eikä juuri niitä ole pakko lukea.
- Lue kirjat, tee haastetehtävät, ja kirjaa tehtävien suoritus lomakkeeseen.
- Kirjoita lomakkeen kääntöpuolelle haasteeseen osallistujan nimi ja ikä, sekä puhelinnumero, josta osallistujan tai hänen huoltajansa tarvittaessa tavoittaa.
- Palauta täytetty lomake kirjaston henkilökunnalle.

Haaste alkaa helmikuun viimeisenä viikonloppuna ja kestää maaliskuun loppuun saakka. Haasteeseen osallistuneiden kesken arvotaan huhtikuussa kirjapalkinto.

Minulle tärkeintä kirjastossa - Suomen kirjastoseuran kuntavaalikampanja

Kevään kuntavaalit lähestyvät, ja Suomen kirjastoseura on tehnyt kampanjan, jossa tuodaan esiin kuusi yllättävää faktaa kirjaston kunnalle tuottamasta hyödystä. Kampanjan sivuilla jokainen voi tehdä helpon testin, jossa selviää mikä itselle on tärkeintä kirjastossa.

Mikä on sinulle tärkeintä kirjastossa? Voit tehdä testin osoitteessa www.tarkeintakirjastossa.fi

Kampanjan painettua materiaalia on saatavilla kirjaston aulassa olevalta pöydältä. Materiaalia on sekä suomeksi että ruotsiksi.

E-aikakauslehtien etäkäyttö

Kyyti-kirjastot ovat hankkineet etäkäytettäviä e-aikakauslehtiä asiakkaiden käyttöön. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Luettavana on 15 kotimaista aikakauslehteä. Lehteä pystyy lukemaan yhtä aikaa rajoitettu määrä asiakkaita, joten jos lehteä ei juuri tietyllä hetkellä pääse lukemaan, kannattaa yrittää uudelleen myöhemmin.

Palvelu toimii osoitteessa kyyti.emagz.fi

Hyviä lukuhetkiä lehtien parissa!

Kirjastokino - katsele elokuvia verkossa kirjastokortillasi

Kyyti-kirjastot ovat hankkineet asiakkaiden käyttöön Kirjastokino-videopalvelun. Kirjastokino sisältää runsaasti elokuvia, lyhytelokuvia, harrastevideoita ja dokumentteja. Kirjastokinosta löytyy elokuvia niin romantiikan kuin kauhunkin ystäville, kotimaisia elokuvia ja lasten elokuvia unohtamatta.

Aloitusvaiheessa Kirjastokinosta löytyy yli 500 elokuvaa ja käyttökokeilun aikana sisältöä laajennetaan ja päivitetään. Uutta katseltavaa on helppo hakea tai selailla valmiista kategorioista. Aivan uusimpia elokuvia ei palvelussa ole.

Kirjautuminen tapahtuu Kyyti-kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Elokuvia voi katsoa rajattomasti. Palvelu toimii kaikilla yleisimmillä laitteilla ja alustoilla (tietokoneet, tabletit ja matkapuhelimet). Järjestelmässä on ikärajakontrolli.

Kirjastokino on käytettävissä osoitteessa www.kirjastokino.fi

Kirjastomaksuja voi maksaa Kyyti-Finnassa verkkomaksuina

Verkkomaksaminen otetaan käyttöön Kyyti-kirjastojen verkkokirjastossa Kyyti-Finnassa valtakunnallisena kirjaston päivänä 19.3.2019. Kirjaston asiakkaat voivat maksaa kätevästi vaikka kotoaan mm. myöhästymismaksut.

Maksaminen on mahdollista kaikkien yleisimpien pankkien verkkopankkitunnuksilla tai luottokorteilla. Verkkomaksuista ei tule asiakkaille lisäkuluja. Samalla kertaa tulee maksaa kaikki maksut, vain osaa maksuista ei voi maksaa. Verkkomaksamisen minimisumma on 0,65 €. Verkkomaksamisessa käytetään Paytrail-maksunvälittäjää.

Muutos kirjaston varaustunnisteisiin

Samana päivänä muuttuu myös Kyyti-kirjastojen varaustunnistekäytäntö. Asiakkaiden varaustunnisteet muuttuvat numerosarjaksi, jonka mukaan varaukset löytyvät varaushyllystä. Varausnumero näkyy saapumisilmoituksessa, ja asiakkaan varausnumero pysyy aina samana.

Halutessaan asiakas voi luopua numerotunnisteesta ottamalla käyttöön itse valitsemansa nimimerkin. Nimimerkki voi sisältää sekä kirjaimia että numeroita. Oikean etu- ja sukunimen käyttöä varaustunnisteena ei suositella. Varaustunnisteen voi vaihtaa Kyyti-Finna -verkkokirjastossa tai kirjaston asiakaspalvelussa. Mikäli asiakas on jo vaihtanut varaustunnisteen sellaiseksi, jossa ei ole sukunimeä tai kirjastokortinnumeroa, varaustunniste ei muutu.

Muutoksen takana tiukentunut tietosuoja

Numeron tai nimimerkin käyttö turvaa asiakkaan yksityisyyttä. Varaushylly on kaikille avoin, joten varauksissa ei voi olla näkyvissä asiakkaiden nimiä. Anonyymi varaustunniste parantaa tietosuojaa myös omatoimikirjastoissa.

Muutos perustuu EU:n tietosuoja-asetukseen, jota on sovellettu 25.5.2018 alkaen kaikissa EU-maissa. Se suojaa henkilötietoja ja antaa lisää sekä keinoja että velvoitteita hallita henkilötietojen käsittelyä.

Yhteystiedot

Pyhtään kirjasto
Huutjärventie 30
49210 Huutjärvi

Puhelin:
040 710 4685 / lainaus, neuvonta
040 025 6121 / kotipalvelu

sähköposti: kirjasto@pyhtaa.fi