Kylät

Voimaa kylistä!

Pyhtäätä on pidetty kylien kuntana aktiivisten ja aikaan saavien kylien ansiosta. Kylätoiminta on edelleen vireää ja aktiivisuutta pitää osaltaan yllä Sepra ry, jonka kautta saa ideoita ja myös rahallista apua erilaisiin hankkeisiin.

 

HAAVISTO                                       MYLLYKYLÄ

HEINLAHTI                                      MUNAPIRTTI

HIRVIKOSKI                                     SILTAKYLÄ

KAUNISSAARI                                 PUROLA

KIRKONKYLÄ                                  VASTILA

 

HAAVISTO

Haaviston kylän avarat peltomaisemat Pyhtään pohjoisosassa juontavat juurensa jo keskiajalta saakka. Tammijärven ja Kymijoen vesistöt antavat seudulle rauhallisen leimansa. Tammijärven rannassa sijaitsee Antinniemen uimaranta. Haavistossa on lisäksi pieni kirkko sekä oma  hautausmaa. Haaviston kylä kuuluu Vastilan kyläyhdistys ry,:n toimintakenttään.

Tarinakarttaan Tarina ei ole mobiili, vaan parhaan katselukokemuksen saa tietokoneella.

 

 

 

 

HEINLAHTI 

Heinlahden kylä sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Pyhtään kunnan itäosissa. Kyläasutus on keskittynyt valtatie 7:n läheisyyteen sekä kauniin Heinlahden ympärille. Rannoilla viihtyvät myös monet kesäasukkaat. Kylällä toimivat mm. Pyhtään Yrityksen kuntosali ja Heinlahden nuorisoseuran ylläpitämä seurantalo.

 

 

 

 

HIRVIKOSKI

Hirvikosken kylä Kymijoen varrella on keskellä kauneinta
Hirvikosken koululuontoa. Joki ja ympäröivät retkeilymaastot sekä Valkmusan kansallispuisto tarjoavat erinomaiset puitteet monenlaiseen harrastustoimintaan. Kylässä asuu n. 200 henkeä sekä kesäisin runsaasti mökkeiljöitä. 

Kylällä toimii myös alakoulu.

Hirvikosken kyläsivut

 

 

 

 

Kaunissaaren satama

KAUNISSAARI

Vehmas, merellinen Kaunissaari sijaitsee Pyhtään edustalla. Menneen ajan saaristolaistunnelmaa henkivä Kaunissaaren kylä puhkeaa kesäaikana kukkaan. Kylään kulkee Kotkan Sapokasta kesäpäivisin yhteysalus. Saarella toimii kesäisin myös kauppa ja muita palveluja. Kaunissaari kuuluu Itäisen Suomenlahden kansallispuistoon.

Kaunissaaren kyläkunnan kotisivut

 

 

 

 

MUNAPIRTTI

Munapirtti on Pyhtään suurin saari, ja jakaantuu useaan eri kylään: Munapirttiin, Malmiin, Hinkaböleen ja Tuuskiin. Omaleimaista saarelle ovat luonnonkauniit rannat ja harjumaastot sekä pitkä, merellinen historia. Munapirtin asutus on suurelta osin ruotsinkielistä. Saareen on mantereelta siltayhteys.

Munapirtin kyläyhdistyksen sivut

 

 

 

 

VASTILA

Vastilan kylän laajat peltoaukeat reunustavat kuohuvan Kymijoen pohjoispuolta. Keskiajalta peräisin olevaan kylään kuuluu useita kantatiloja. Vastilan komeaa seurataloa voi vuokrata juhlien pitopaikaksi.Kylällä toimii Vastilan kyläyhdistys ry, joka kenttään kuuluvat sekä Haaviston että Vastilan kylät.

Tarinakarttaan Tarina ei ole mobiili, vaan parhaan katselukokemuksen saa tietokoneella.