• Suomi
 • Svenska
 • English
 • Русский

Kerrostalotontit

Kerrostalotontit

Pyhtään kunta tarjoaa rivi- ja kerrostalotontteja keskeisellä paikalla järven rannalla

Pyhtään kunta kehittää Siltakylän keskusta-aluetta, johon on suunnitteilla kerrostalo-, rivitalo ja omakotiasumista luonnonkauniiseen paikkaan järven rannalle. Kts. tästä Havainnekuva Motellinrannasta. Kaikki peruspalvelut ovat lähellä ja helposti saavutettavissa. Lisäksi liikenneyhteydet ovat erinomaiset moottoritien valmistumisen myötä niin Kotkaan kuin pääkaupunkiseudullekin. Pyhtään kunta on ollut perinteisesti omakotivaltaista aluetta ja kerrostaloja on vain muutamia. Rivitaloasuminen on ollut tähän mennessä helpoin asumismuoto.

Entisen Vt 7 maantien luonteen muuttuminen on tehnyt mahdolliseksi asuinrakentamisen Huutjärven pohjoisrannalle. Asemakaavanmuutoksella mahdollistetaan laadultaan korkeatasoinen asuinrakentaminen lähellä palveluita ja hyvien kulkuyhteyksien varrella.  Palveluiden saavutettavuutta ja houkuttelevuutta on parannettu muun muassa kehittämällä jalankulku- ja pyöräily-yhteyksiä ja tehostamalla maankäyttöä.

Motellinrannan asemakaava mahdollistaa enintään 4-7-kerroksisten kerrostalojen rakentamisen Huutjärven pohjoisrannalle. Kaavaan ja kaavamääräyksiin voi tutustua Etelä-Kymenlaakon karttapalvelussa.

 

 

Pyhtää lyhyesti:

 • -etäisyys Kotkan keskustasta 16 km, ajoaika 16 min
  -etäisyys Helsingin keskustasta 119 km, ajoaika n. 75 min
  -asukkaita n. 5300
  -läpi kulkee moderni moottoritie E18
  -Suomen itäisin kaksikielinen kunta
  -Pyhtään itäpuolella on Kotkan kaupunki ja länsipuolella on Loviisan kaupunki

Lisätiedot:
tekninen johtaja Janne Kaulio, janne.kaulio@pyhtaa.fi, 044 357 5503