• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

YRITYSTÄ PYHTÄÄLLE

Viime lauantaina olin pyhtääläisdelegaation kanssa maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa Kouvolassa. Juhlan kohokohta oli maakunnallisen yrittäjäpalkinnon 2012 luovutus kotkalaiselle Kristina Cruises –varustamolle. Palkinto meni hyvään osoitteeseen, onhan perheyritys tehnyt pitkäjänteisesti työtä haastavalla toimialalla. Monien nousujen ja laskujen jälkeen yritys on löytänyt oman juttunsa – risteilyjä suomalaisille suomalaisella laivalla ja miehistöllä eri puolella Eurooppaa ja jopa Karibiaa. Onnittelut!

Kristina Cruises on esimerkki yrittäjyydestä, jota Suomessa ja Pyhtäällä kaivataan lisää. Siinä yhtyy pitkäjänteisyys, peräänantamattomuus, osaaminen, kasvuhakuisuus ja rohkeus. Näillä elementeillä yhtiö on luonut yli 200 työpaikkaa.

Työpaikkoja me tarvitsemme kipeästi seudullemme ja Pyhtäälle. Aika, jolloin suuryritykset huolehtivat työpaikkojen synnystä, on ohi. Pieniin ja keskisuuriin kasvuhakuisiin yrityksiin ne työpaikat nykyisin syntyvät.

Olemme Pyhtäällä valmistelemassa yhdessä yrittäjäjärjestöjen kanssa Y4-sopimusta. Y4 tulee sanoista Yrittäjyys Ylös Yhteiskunnassa Yhteistyöllä. Tavoitteena on löytää tapoja, joilla Pyhtään kunta voi kannustaa ja tukea yrittäjyyttä sekä yritysten ja työpaikkojen syntymistä. Palaan aiheeseen varmasti tulevissa viikkopäiväkirjoissa.

 

Tällä viikolla ohjelmassa

Maanantai: Aamulla johtoryhmä, sitten haastattelu lehteen. Puolilta päivin Hirvikosken koululle. Iltapäivällä tapaaminen naapurikaupungin kehitysjohtajan kanssa.

Tiistai: Aamupäivällä ulkoinen kokous. Iltapäivällä matkailun organisoitumisen ohjausryhmä. Illalla seuraamaan Uuden Suomen kuntavaalidebattia Kotkan kirjastossa.

Keskiviikko: Aamulla ulkoinen kokous, puoliltapäivin pyhtääläisen yrityksen johdon  tapaaminen. Iltapäivällä tutustuminen kirjaston toimintaan. Illalla Maakuntailta Kotkassa.

Torstai: Aamulla Suur-Ahvenkosken koululla, sen jälkeen konttorilla. Iltapäivällä tapaaminen Munapirtin alueen kehittämisen merkeissä.

Perjantai:  Aamupäivällä varaus sote-alueen palvelutoimittajatapaamiseen. Iltapäivällä konttorilla.

Lauantai: Illalla klo 19 pyhtääläisten kuntavaaliehdokkaiden ilta Club Bakkanaalissa.

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli