• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

YRITYSMYÖNTEISYYTTÄ ILMASSA

Suomen Yrittäjät ry julkisti viime viikolla Elinkeinopoliittisen mittariston 2014, jossa on selvitetty yrittäjien näkemyksiä kuntien elinkeinopolitiikasta. Kunnat eivät yleisesti ansainneet hyviä arvosanoja; koko maan keskiarvo kouluarvosanana oli 6,6. Kymenlaaksossa yrittäjät kokivat kuntien toiminnan elinkeinojen saralla vieläkin kriittisemmin, arvosana 6,2.

Pyhtään elinkeinopolitiikan yrittäjät arvostivat Kymenlaakson parhaaksi arvosanalla 7,4. Eihän tuo vielä hyvä ole, puhumattakaan kiitettävästä, mutta antaa uskoa sille, että tavoitteenamme oleva Suomen yrittäjäystävällisin kunta on mahdollista saavuttaa. Meidän edellämme valtakunnassa ei ole kuin 21 kuntaa.

Miksi sitten pitäisi ansaita hyvät arviot elinkeinoasioissa? Eikö kunnan pidä huolehtia asukkaistaan ja yrittäjien yritystoiminnastaan? Minun mielestäni on tosi tärkeää luoda yrittämiselle hyvät edellytykset, jotta yritykset voivat työllistää ihmisiä ja saada kunnalle elinvoimaa ja verotuloja. Näillä sitten voidaan turvata palveluja asukkaille.

Tärkeitä asioita yritysten kannalta on tiedottamisen avoimuus, kyky kuunnella yrityksiä heidän tarpeissaan sekä kunnan henkilöstön asenteet yrittäjiä kohtaan. Nopea reagointikyky on yksi keskeisistä valteista - yrittäjälle aika on rahaa.

Olen iloinen henkilöstömme puolesta siitä, että pyhtääläiset yrittäjät arvostavat kunnan toimintaa. Yhteistyöllä kunnan ja yrittäjien kanssa voimme luoda Pyhtäästä entistä paremman paikan yrittää - kenties Suomen parhaan?

 


Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Puolilta päivin Versson operaattorihaun kokous. Illalla kunnanhallitus.

Tiistai:  Aamulla Versson profilointiprojektin ohjausryhmä. Iltapäivällä Pyhtään elinkeinostrategian päivityksen työpaja.

Keskiviikko:  Helsingissä, missä yritystapaaminen Ahvenkosken kehittämiseen liittyen.  

Torstai:  Vappu

Perjantai: Valmistelua.


Hauskaa vappua kaikille!

Olli

Kommentit

Yrittäjä ystävällinen kunta on kaksisuuntainen tie - se vaatii hyviä toimia ja suhteita niin yrittäjiltä kuin kunnaltakin. Jos yrittäjät tai kunta on vain "vaatimassa" ei hyvää yhteistyötä synny, mutta antamalla saa :) Tehdään työtä ihmisinä ihmisille, tutustutaan toisiimme, puhalletaan yhteen hiileen! Me Pyhtäällä olemme tässä asiassa hyvällä tiellä! Pidetään positiivinen spiraali pyörimässä.