• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Yritysmyönteinen Pyhtää

Viime viikolla julkistettiin Suomen Yrittäjien elinkeinopoliittinen mittaristo 2016. Kyseessä on yrittäjien piirissä tehtävä tutkimus, jossa arvioidaan kuntien elinkeinopolitiikkaa yrittäjien näkökulmasta. Tutkimus on tehty joka toinen vuosi.

Tämän vuoden tutkimuksessa Pyhtää sijoittautui alle 10.000 asukkaan kuntien joukossa valtakunnallisesti sijalle 9. Tämä on hyvä tulos ja kehitys on ollut nousujohteinen. Vuonna 2014 Pyhtää oli sijalla 22.

Pyhtään kunnanvaltuusto on elinkeinostrategiassa vuonna 2014 asettanut tavoitteen olla Suomen yritysmyönteisin kunta. Tavoitteeseen on vielä matkaa, mutta se ei ole mahdoton.

Tärkein asia, jota yrittäjät kunnan toiminnassa arvostavat, on kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys. Käytännössä tähän vaikuttaa paitsi luottamusmiesten myös jokaisen kunnan palveluksessa olevan henkilön ratkaisut. Tässä näkyy se, kuinka sujuvaa asiointi kunnan kanssa on. Olemme kohtuullisen hyvin onnistuneet vastaamaan yrittäjien odotuksiin.

Toiseksi tärkeimpänä yrittäjät pitävät kunnan hankintapolitiikkaa. Pyhtäällä on tavoitteena pienhankinnoissa hankkia paikallisilta toimijoilta aina, kun tuote ja palvelu vastaavat vaatimuksia.

Sijoittuminen ranking-listalla ei ole itseisarvoista. Sen sijaan tavoitteena on luoda yritystoiminnalle hyvät edellytykset, jotta yritykset voivat menestyä, kasvaa ja työllistää, sekä tarjota palveluita pyhtääläisille. Tämä vahvistaa kuntamme ja seutumme elinvoimaa. Yrittäjien menestys on kaikkien pyhtääläisten etu.

Olemme hyvällä tiellä.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä, jonka yhteydessä työterveyshuollon puolivuotistapaaminen. Iltapäivällä yhteistyötoimikunta. Illalla kunnanhallitus.

Tiistai: Aamulla metsänhoitoasioita. Puolilta päivin kunnan markkinointikampanjapalaveri. Iltapäivällä tapaaminen Ekamin rehtorin kanssa.

Keskiviikko: Kehittäjätapaaminen Helsingissä.

Torstai: Aamulla tutustumiskäynti Untuvikkojen uudessa päiväkodissa.

Perjantai: Aamupäivällä Kymen Veden toimitusjohtajan vahdinvaihto. Iltapäivällä kokous maahanmuuttajien kotoutumisasioista.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti