• Suomi
  • Svenska
  • English
  • Русский

Vastavirran kulkijat

Asiasta kuin asiasta vallitsee usein yksi totuus. ”Suomella menee huonosti”. ”Suomalaiset juovat liikaa alkoholia”. ”Bussiliikenne on auringonlaskun ala”. ”Ihmiset muuttavat suurten kaupunkien keskustoihin”. On helpompi hahmottaa maailmaa, kun asiat yksinkertaistetaan.

Oikeasti on tietysti olemassa valtavirta, mutta niin on myös vastavirtoja. Nämä akanvirrat tarjoavat mahdollisuuksia toisinajattelijoille. Ei kaikilla mene Suomessa huonosti. Alkoholia juo runsaasti 10% väestöstä. Onnibus osoitti, että uudella konseptilla voi järisyttää koko henkilökuljetuksen rakenteita. Pienetkin kunnat voivat houkutella asukkaita.

Kuntien muuttovetovoimatutkimus julkistettiin viime viikolla. Yllättäen kehyskunnat pärjäsivät tutkimuksessa hyvin. On olemassa ihmisiä, jotka arvostavat pienten, kaupunkien lähellä sijaitsevien kuntien tarjoamaa elämänlaatua ja palveluja. Siksi Pyhtää sijoittui tutkimuksessa sijalle 39 valtakunnan 313 kunnan joukossa. Tämä luo uskoa siihen, että myös tulevaisuudessa Pyhtään kaltaiset kunnat voivat houkutella asukkaita. Kaikki eivät halua ahtautua Helsinginniemelle.

 

Tällä viikolla ohjelmassa:

Maanantai: Aamulla kunnan johtoryhmä. Puolilta päivin Cursorin johtdon vuositapaaminen.

Tiistai: Aamulla seutuvaltuusto. Sen jälkeen yrittäjätapaaminen. Iltapäivällä Cursorin hallitus. Illalla kaavoitustoimikunta.

Keskiviikko: Aamupäivällä Kaakon Elokuvakomission ohjausryhmä. Iltapäivällä Kymenlaakson Pelastuslaitoksen Pyhtään kuntavastaavan vahdinvaihto.

Torstai: Toimistopäivä, asioiden valmistelua.

Perjantai: Aamupäivällä Seudun strategisen yleiskaavan valmistelukokous.

 

Hyvää viikkoa kaikille!

Olli

Lisää uusi kommentti